Egeli ihracatçılar ABD'li işadamlarını ağırladı

  • 0
  • 835
Yazı Boyutu:

Illinois Ticaret ve EkonomikKalkınma Ajansı ve Türkiye'nin Şikago Başkonsolosluğu Ticaret Ataşeliğitarafından organize edilen program kapsamında İzmir’e gelen ticari heyet Egeİhracatçı Birlikleri’ni ziyaret etti.  

TİM Sektörler Konseyi Üyesi ve EgeTütün İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Noyan Gürel ileEge Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı JakGaliko’nun açılış konuşmasını yaptığı toplantıda Illionis Ticaret ve EkonomikKalkınma Ajansı’nın ziyaretinden memnun olunduğu belirtilirken, ABD ilesüregelen ticari ilişkilerin artması yönündeki temennileri dile getirildi. Ege Deri ve Deri Mamulleriİhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jak Galiko ise Ege İhracatçıBirlikleri’ne bağlı sektörler ile ilgili bilgi verdiği konuşmasında Türkiye’deiş birliği, yatırım ve pazarlama olanaklarının oldukça fazla olduğunu, krizerağmen pazar çeşitlendirilmesine gidildiği için ihracatın olabildiğince azzarar görmesine gayret ettiklerini belirtti. Galiko, Türkiye’den ABD’ye 2002’deyapılan ihracatın 3 milyar 205 milyon dolar olduğunu, 2010 yılında Türkiye’denABD’ye yapılan ihracatın 3 milyar 771 milyon dolar iken, 2011’de bu rakamın 4milyar 533 milyon dolara, 2012’de ise 5 milyar 478 milyon dolara ulaştığınıifade etti ve ticari heyetlerin Türkiye’yi daha fazla ziyaret etmelerinibeklediklerini vurguladı. Ege İhracatçı Birlikleri’ni anlatantanıtıcı sunumun ardından gerçekleşen toplantıda görüşlerini belirten IllinoisEyaleti Ticaret ve Yatırım Ofisi Uluslararası Ticaret Direktörü Iwona Bochenska,“Türkiye ile özellikle İzmir ile oldukça güzel projelere imza atabiliriz.Türklerle olan ticari işbirliğimizin her geçen gün artmasından oldukçamemnunuz. Burada ihracat konusunda sizlerden oldukça verimli detaylar öğrendik.Özellikle son üç yılda Türkiye ile artan ticari işbirliklerimiz bu gibi ziyaretve toplantılarla artıyor. Bu nedenle ülkenize yapılan ticari heyet ziyaretleribizim için çok önemli bir fırsattır” dedi. Devlet politikası olarak kabuledilen 2023 hedefinin 500 milyar dolar olarak belirlendiğini kaydeden ve bukonuda heyete bilgi veren TİM Sektörler Konseyi Üyesi ve Ege Tütünİhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Noyan Gürel,”2023hedefleri kapsamında ihracatçılara büyük görev düşüyor. 2023 ihracat hedefinekararlı bir şekilde yapılacak doğru ve verimli ticari işbirlikleri sayesindeulaşılabilecektir. Bu nedenle işbirliklerimizi arttırmak Ege İhracatçıBirlikleri olarak bizleri çok mutlu ediyor” şeklinde konuştu. Ege Deri ve Deri Mamulleriİhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jak Galiko Illinois TicaretHeyeti’ne hatıra plaketi verdi.
 
Ticari heyete katılanlarınisimleri aşağıda:
İsimFirmaSEVTAP AKGULOGLUŞikago Ticaret MüşaviriIWONA WEGRZYN BOCHENSKAIllinois Eyaleti Ticaret veYatırım OfisiMACIEJ  CYBULSKIIllinois Eyaleti Ticaret veYatırım OfisiANAYA VARDYAAmerican Standard CircuitsFirmasıGORDHAN PATELAmerican Standard CircuitsFirmasıBENGT REED ANDERSONBDG International FirmasıDANIEL T. BEHRBehr & Ass FirmasıPETER TERKILDSENLandstar Global LogisticsFirmasıWILLIAM KUZMANatural Enrichment ResourcesFirmasıMARTIN  0. WIEGELWiegel Tool Works Firması
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sibel Zorlu, güven tazeledi

Ambalajlı ihracata ödül

2024 hedefi 1 milyar dolar

Azerbaycan’dan İzmir Zirvesi

Singapur üzerinden Asya Pasifik pazarında büyüyecek

Bedavaya versekte alan yok

Arşiv