Egeli kızlar Avrupa 4.sü oldu

  • 0
  • 986
Egeli kızlar Avrupa 4.sü oldu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Egeli kızlar Avrupa4.sü oldu Hollanda'da düzenlenen 2.Avrupa Üniversitelerarası FutsalŞampiyonasında  Ege Üniversitesi, Avrupa4.sü olmayı başardı

 

Türkiye’de düzenlenen şampiyonada büyük bir başarı gösterenve Hollanda'ya giden kafilede yer alan Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve SporYüksekokulu Kız Futsal Takımı, Türkiye Şampiyonası’nda kazandıkları ikinciliğinardından, katıldıkları Avrupa Şampiyonası’nda da dördüncülük elde ederek önemlibir başarıya imza attı.

 

Ege Üniversitesi BESYO Kız Futsal Takımı, genel tablodaaldığı dördüncülükle, şampiyonada Türkiye’yi temsil eden dört üniversitearasında en iyi dereceyi elde eden üniversite takımı oldu. Ege ÜniversitesiBeden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Rana Varol, alınan buderecenin büyük bir başarı olduğunu söyledi.

  

Prof. Dr. Varol, futsal takımlarının başında Arş. Gör. FaikVural ve Öğr. Gör. Muzaffer Katipoğlu gibi bu alanda yıllarca hizmet veren,isim yapmış antrenörlerin olduğunu, bunun başarıda büyük bir paya sahip olduğubelirtti. Ayrıca Prof. Dr. Varol, “Takımlarımızın Avrupa’daki ilk deneyimiydi.Deneyim çok önemli. Uluslararası alanda ne kadar müsabaka yaparsanız o kadartecrübe kazanır ve başarılı olursunuz” dedi.

  

 Ege Üniversitesiolarak spor alanında çok iyi olduklarını belirten Prof.  Dr. Varol, “Rektörümüz Prof. Dr. CandeğerYılmaz’ın bize verdiği destek, tesislerimizin ve laboratuvarlarımızın donanımlıolması,  bilimsel teknik ve taktik  başarıyı bize getiriyor. Bu başarılarda emeğigeçen bütün çalışma arkadaşlarıma ve öğrencilerime çok teşekkür ediyorum” diyekonuştu.

Konuşmasında spor takımlarının geleceğine de değinen Prof.Dr. Varol, “Başarıların kısa süre içerisinde daha da artacağına inanıyorum.Devlet üniversitelerinde maddi bazı sıkıntılar yaşanabiliyor. Vakıfüniversitelerinde ekonomik anlamda böyle bir sıkıntı yaşanmıyor. Daha önce uzakyerlere sporcularımız uçakla giderken, iyi otellerde konaklarken, buimkânlarımız azaldı. Daha çok branşta, daha çok sporcu öğrencimizi yarışmalaragönderiyorduk. Ekonomik durumdan dolayı artık kesin başarı elde edebileceğimizidüşündüğümüz alanlara sporcu gönderiyoruz. Bu sebeple birçok branşakatılamıyoruz. Daha büyük başarılar elde edebileceğimiz alanlarda sonucugöremiyoruz.  Spor alanında tesisler, antrenörler,sporcu kalitesi ve maddi destek çok önemli. Bunların hepsi bir arada olduğuzaman, Ege Üniversitesi olarak birçok branşta lider olacağımızı düşünüyorum”dedi.
İZMİR(Ege Ajans /Ramazan Gökdere)


YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Arşiv