Egeli Mobilyacıların Dubai atağı

  • 0
  • 795
Yazı Boyutu:

Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Programıkapsamında Dubai’de gerçekleştirilen etkinlikten Egeli mobilya ihracatçılarmutlu döndü. Ticaret heyetine katılan firma temsilcileri rekabet avantajıyaratacak bu etkinlikte bulunmaktan dolayı duydukları memnuniyeti ifadeettiler.

Ege İhracatçı Birlikleri koordinatörlüğünde EkonomiBakanlığı “Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Programı” kapsamındadesteklenen “Mobilya İhracatı İçin Güç Birliği Projesi”nde yer alan firmalartarafından belirlenen hedef pazarlara yönelik olarak uluslararasılaştırmaetkinliğinin ilki 19-23 Mayıs 2013 tarihleri arasında Dubai’de IndexInternational Design Fuarı’nda gerçekleştirildi.   Ege Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları BirliğiYönetim Kurulu Başkanı Nurettin Tarakçıoğlu, Egeli mobilyacıların söz konususektörel ticaret heyeti organizasyonu kapsamında çok uygun maliyet ile Dubaipazarını tanıma ve iş bağlantıları kurma olanağı bulduklarını ifade etti.
Söz konusu organizasyona Ege Bölgesi’nden toplam 11 firma ve14 firma temsilcisinin katıldığını belirten Tarakçıoğlu, “Organizasyon firmalarımızıniş bağlantıları kurması açısından etkin ve verimli geçti. Ayrıca SharjahTicaret Odası ziyareti ve Dubai Başkonsolosluğu ziyaretleri de Dubai pazarınayönelik daha detaylı bir şekilde bilgilendirme sağlanması açısından çok önemlioldu” diye konuştu.

Dubai’de gerçekleştirilen firma ve resmi kurumziyaretlerinden çok memnun kaldıklarını belirten ticaret heyetine katılan firmatemsilcileri, pazar hakkında farkındalıklarının ve iş birliklerinin artmışolduğunu dile getirirlerken, Ege Bölgesi’ndeki mobilya sektöründeki firmalarolarak bir araya gelerek Dubai’de ve diğer başka pazarlarda ortak olarakhareket etmelerinin pazarda daha büyük bir çarpan etkisi yaratarak rekabetortamında avantaj sağlayacağından bir sonraki çalışmalar için hazır olduklarınıifade ettiler.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sibel Zorlu, güven tazeledi

Ambalajlı ihracata ödül

2024 hedefi 1 milyar dolar

Azerbaycan’dan İzmir Zirvesi

Singapur üzerinden Asya Pasifik pazarında büyüyecek

Bedavaya versekte alan yok

Arşiv