Egeli tıp doktorları başarıya doymuyor

  • 0
  • 1.001
Yazı Boyutu:

EgeÜniversitesi(EÜ) Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr.Fehmi Akçiçek ve Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Vural’ın birlikte gerçekleştirdiğiilik nakli operasyonu başarıyla gerçekleştirildi. Prof. Dr. Akçiçek, “İçHastalıkları Anabilim Dalımızda tedavi gören bir hastamıza nakilde bulunduk.Nakil başarılı oldu. Tüm çalışanlarımızı kutluyorum” dedi.

Manisa Salihli’den 5 yıl öncetekrarlayan akut lösemi, yani halk arasında bilinen adıyla kan kanseri teşhisikonulan Hasibe Uğurlu (61)  EgeÜniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı’nda tedavi görmeyebaşladı. Hasibe Uğurlu’nun (61) normal tedavisi yapıldıktan sonra nüksedenhastalığı sebebiyle ilik nakline ihtiyaç duyuldu. Akrabalarından uygun vericibulunamadığı için İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi İlik Bankası aracılığıylayurt içinde ve yurt dışında uygun donörler 6 ay önce aranmaya başlandı. Aranandonör Almanya’dan bulundu. Almanya’dan 1991 doğumlu bir erkek gönüllü olarakilik naklinde bulundu.

Doç. Dr. Filiz Vural nakille ilgiliolarak, “Ameliyat 19 Şubat 2014 gecesi gerçekleştirildi. Almanya’dan uçaklagelen hücreler vakit kaybedilmeden hastaya nakledildi. Hastamızın iyileşme sürecihakkında şunları söyleyebiliriz. Hastaya uygulanan kemoterapi ve radyoterapitedavileri sonucunda bazen vücut direnci düşebiliyor. Nakil başarılı olursahasta 1 ay içinde düzelebiliyor. Hasibe Hanımın nakli başarılı bir şekildeyapıldı. Bizde Hasibe Hanımın iyileşme sürecinin en kısa zamandagerçekleşeceğine inanıyoruz”  dedi.

Sırada nakil bekleyen birçok hastaolduğunu belirten Doç. Dr. Vural; “Kan, Kemik İliği ve Kök Hücre Bankalarıyla bağlantıhalindeyiz.  Yurtdışında birçok gönüllüvar. Yurtdışında gönüllü olan birçok verici gibi Türkiye’den de aynı duyarlılığıbekliyoruz. Geçmiş yıllara oranla, günümüzde daha çok verici var” diye konuştu



Hasibe Uğurlu; “ EgeÜniversitesi Hastanesi doktorlarına, hemşirelerine ve tüm personeline çokteşekkür ediyorum. Allah herkese önce sağlık versin. Söyleyeceklerim bu kadar”dedi
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Yeni Teknolojiler Hayat Kurtarıyor

5 yıl sonra, kalbinin normal atışını duydu

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Arşiv