Eğitime Sanal Destek

  • 0
  • 815
Yazı Boyutu:

LYS puan türleri ile öğrenci alanyükseköğretim programlarına girmek isteyen adaylara İzmir Kâtip ÇelebiÜniversitesi’nin bir devlet üniversitesi olduğunu hatırlatan Rektör Prof. Dr. GalipAkhan, “Farklı fikirlerin sesi” sloganıyla farklı ülkelerden, farklıkültürlerden öğrencilerin buluştuğu evrensel bir üniversite olmayıhedeflediklerini belirtti.

Neden İKÇÜ?
İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi’nin eğitime önem veren bir üniversiteolduğunun altını çizen Rektör Prof. Dr. Galip Akhan, olması gereken branşlardayüzde yüz İngilizce eğitim vermesi, sahada eğitime önem vermesi, öğrencilerinihayata yetiştirmeye çabalayan yapısı ile farklı olduklarını ifade ederek;öğrencilere sevdikleri, başarılı olacaklarına inandıkları bölümleri seçmelerigerektiğini hatırlattı ve tercih döneminde olan tüm öğrencilere başarılardiledi.

“Eğitime Sanal Destek”
“Genelde şöyle bir klasik uygulama vardır. Öğretim üyesi dersi anlatır,öğrenciler not alır, sınav zamanı çalışırlar ve geçerler. Ben bunu doğrubulmuyorum” diyen Rektör Prof. Dr. Akhan, öğrencilerin derse girmeden önce dershakkında bilgi sahibi olmasının eğitimlerinde çok etkili olacağına inandığınıbelirtti. Rektör Prof.Dr. Akhan, “Öğrenci derse gelmeden önce dersi elektronikortamda izler, notunu alır, aldığı bilgileri derste hocayla birliktepekiştirir. Böylece konuya hâkimiyeti maksimum sevide olur” dedi ve konuylailgili altyapı çalışmaların hızla devam ettiği müjdesini verdi.

“Bölümler Ülkenin İhtiyaçlarınaGöre Açılıyor”
Yeni açılan bölümleri ülkenin ihtiyacı olan alanlara görebelirlediklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Akhan, akademik kadro olarakoldukça iyi, donanımlı, genç, dinamik bir yapıya sahip olduklarını kaydetti.Rektör Prof. Dr. Akhan, kuruluş aşamasında olmasına rağmen öğretim üyesi başvurularınınson derece iyi olduğunu belirtti.  Prof.Dr. Akhan: “Bunun yanında öğretim üyesini alıp da odaya oturtmak kadar onayapabileceğiniz bir kötülük yok. Öğretim üyesi alırken mutlaka laboratuvarınıve çalışma ortamını da sağlamanız gerekiyor. Biz buna dikkat ediyoruz. Dünyanındört bir yanında alanlarında donanımlı, üst seviyede başvurular almaya devamediyoruz. Akademik kadro olarak oldukça iyi donanımlı genç dinamik bir yapıyasahibiz” diye konuştu. 

“Öğrenciler Öğrenci Gruplarıyla HayataHazırlanıyor”

Üniversite hayatının ders çalışmaktan ibaret olmadığının altını da çizenProf. Dr. Akhan, kulüplerin öğrencilerin aktivite alanları olduğunu, öğrencilerinkendilerini geliştirmesi için gerekli olduğunu ifade etti ve “Öğrencikulüplerinin onları hayata hazırlamak için oldukça önemli olduğunu düşünüyorum.Bunun için de onlara önce yol açıp sonra sahayı onlara bırakmak gerekiyor. BizİKÇܒde öğrenci kulüplerinin faaliyetlerini her alanda destekçisiyiz” şeklindekonuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İYTE'ye Yılın Liderlik ve Yönetim Ekibi Ödülü

13 yıl sonra yeniden

Orhun Değişim Programı: Azerbaycan Deneyimi

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Arşiv