Ekipler bayramda da görev başında

  • 0
  • 568
Yazı Boyutu:

 BornovaBelediyesi vatandaşların Kurban Bayramı’nı huzur içinde geçirmesi için yetki vesorumluluk sahası dahilindeki tüm önlemleri aldı. Üç vardiya ile çalışacaktemizlik işçileri bayramda 24 saat kesintisiz çöp toplayacak. Zabıta ekiplericadde ve sokaklardaki kurban kesimlerine engel olacak, kaçan hayvanlarınyakalanması için oluşturulan ekipler vatandaşların yardımına koşacak. Ege Bölgesi’nin en büyük kurban satış yeri olan Işıkkent’te deveteriner kontrolleri aralıksız sürdürülüyor 

İzmir’inen büyük Kurban Satış ve Kesim yerini Işıkkent’te kuran Bornova Belediyesi,vatandaşların sorunsuz bir bayram geçirmesi için yetki ve sorumluluk sahasıdahilindeki tüm önlemleri aldı. Işıkkent’te binlerce kurbanlığın genelkontrollerini ve damga denetimlerini yapan Veteriner İşleri Müdürlüğü,çalışmalarını bayram boyunca da aralıksız sürdürecek. Kesim alanında görevyapacak nöbetçi veteriner hekimler, yaşanacak bir sağlık sorununda hemendevreye girecek. Ekipler, bayramın birinci ve ikinci günü kesilen etlerinsağlık yönünden kontrolünü de yapacak. Hükümet Konağı’nın karşısından hareketedecek ücretsiz servisler vatandaşların Işıkkent’te ulaşımını sağlayacak.

V
eteriner İşleri Müdürlüğübünyesindeki bir ekip kaçan kurbanlık hayvanların yakalanması için çalışacak.Üçer kişilik iki ekip, bayram süresince kaçan hayvanların uyuşturularakyakalanmasını sağlayacak. Bornovalılar Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün 373 88 37numaralı telefonunu arayarak ihbarda bulunabilecek. 

Bayramdada 24 saat temizlik hizmeti
 
Bornova Belediyesi Temizlikİşleri Müdürlüğü ekipleri diğer zamanlarda olduğu gibi bayram boyunca da 24 saat aralıksız 400 kişilik ekiple üç vardiya çalışacak. Vatandaşlartemizlikle ilgilitaleplerini 479 22 23 numaralı telefondan iletebilecek. Zabıta Müdürlüğü ekipleri desokak ve cadde üzerinde kesim yapılmasına engel olacak. Kurban atıklarının uygunolmayan yerlere atılması durumunda Kabahatler Kanunu’na göre ceza kesecek.Mezarlıklarda da dilenciler ve tinercilere karşı önlem alacak. 
V
atandaşların huzurlu ve mutlubir bayram geçirmesi için tüm önlemleri aldıklarını söyleyen Bornova BelediyeBaşkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Işıkkent’teki kurban pazarında hem satıcıların hem de alıcılarınişlerini kolaylaştırmak için her şey hazır. Bayram süresince hizmetlerde aksamaolmaması için de müdürlüklerimiz gerekli tüm planlamalarını yaptı.  Herkesin sevdikleriyle mutlu ve huzurlubayram geçirmesini diliyorum” dedi. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Gençlerin performanslarıyla kutlanacak

Ne Yediğimizi Biliyoruz

Gece yarısı sürprizi

Duygulandıran sürpriz

Engelliler Haftası'na renkli kutlama

En renkli buluşmaya geri sayım başladı!

Arşiv