En güzel öyküler yarışmayla belirlenecek

  • 0
  • 989
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi,geçen yıl büyük ilgi gören Hoemeros Kısa Öykü Yarışması’nın bu yıl ikincisinidüzenliyor. Bornova’nın Eğridere Köyü’ndeki mağaralarda yaşadığı bilinen İlyadave Odesa destanlarının ünlü ozanı Homeros adına düzenlenen öykü yarışmasınabaşvurular 27 Eylül 2013’e kadar kabul edilecek. Bornova Belediyesi alanlarındauzman isimlerden oluşan seçici kurulun belirleyeceği birinciye 5 bin, ikinciye3 bin, üçüncüye 2 bin lira para ödülü verecek.

Edebiyat dünyasının başyapıtlarından, pek çok esere ilhamkaynağı olan İlyada ve Odesa destanlarının yazarı Homeros, BornovaBelediyesi’nin adına düzenlediği kısa öykü yarışması ile doğduğu topraklardahayat buluyor. Bornova Belediyesi’nin, Türk Edebiyatı’na yeni eserlerkazandırmak amacıyla açtığı, konu seçimi serbest bırakılan İ İkinci ‘HomerosKısa Öykü Yarışması’na başvurular 27 Eylül 2013 günü sona eriyor. Yarışmaya 18yaşını bitiren Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı herkes katılabiliyor.

Yarışmaya katılan eserlerin daha önce basılmamış ve herhangibir yarışmadan ödül almamış olması gerekiyor. Şartnameye göre her yazar bireserle yarışmaya katılabilecek. Yarışmanın seçici kurul üyeliklerini Gülmece veÇocuk Kitapları Yazarı Muzaffer İzgü, Yazar-Şair Hüseyin Yurttaş, EgeÜniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr.Nerin Yayın, Dil Derneği İzmir Temsilcisi Yunus Bekir Yurdakul ve BornovaBelediyesi Kültür Sanat Danışmanı Ümit Tunçağ yapacak.

Yapılacak değerlendirmede birinciliğe layık görülen esere 5bin, ikinciliğe 3 bin, üçüncülüğe layık görülen esere ise 2 bin lira para ödülüverilecek. Katılımcılar eserlerini en geç 27 Eylül 2013 tarihinde saat 17.00’yekadar ulaşacak şekilde, “Bornova Belediyesi 2. Homeros Kısa Öykü YarışmasıBornova Atatürk Kitaplığı, Fevzi Çakmak Caddesi No:34/A, Bornova/İZMİR”,adresine kargo ile gönderecekler. İnternet yoluyla ya da elden yapılanteslimatlar kabul edilmeyecek.

Seçici kurul gönderilen eserleri 1 Ekim 2013 ile 8 Kasım2013 tarihleri arasında değerlendirecek. Yarışmanın ödül töreni ise 14 Kasım2013’te gerçekleştirilecek.

Yarışma ile ilgili ayrıntılı bilgiler Bornova Belediyesi’ninweb www.bornova.bel.tr adresinden öğrenilebilecek.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır,“İlçemizde yaşayan yurttaşlarımız sanatla her zaman iç içeler. Bizimtopraklarımızdan çıktığı bilinen Homeros’un Bornovası’nda büyük bir öyküyarışması düzenledik. Çok değerli jüri üyelerini bir araya getirdik. Edebiyatameraklı tüm yurttaşlarımızı yarışmamıza katılmaya davet ediyorum” dedi.

Homeros’un doğduğu ve eserlerini yazdığı bilinen EğridereKöyü yakınlarındaki alanda “Homeros Vadisi” ismi verilen bir rekreasyon alanıbulunuyor.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanat ve ideoloji konuşuldu

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

Arşiv