Endokrinoloji ve insan genetiği uzmanları Ege’de bir araya gelecek

  • 0
  • 822
Endokrinoloji ve  insan genetiği uzmanları  Ege’de bir araya gelecek
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

İzmir'de, Tıbbi Genetik Anabilim Dalı, Çocuk ve Erişkin Endokrin Bilim Dalları tarafından,  Ege Üniversitesinin 60. Kuruluş Yılı Etkinlikleri kapsamında 'I. Ege Endokrin Hastalıklar ve Genetik Sempozyumu'  düzenlenecek.

Sempozyum; endokrin hastalıklarda, hasta yönetiminde  genetik bilgilerin ve testlerin kullanımı ve uygulamalar konusunda güncel bilgilerin paylaşımını sağlamayı amaçlıyor.
Temel genetik  ve cinsiyet gelişim bozukluklarında,  genetik teknolojinin kullanımı ile ilgili kurslarda, bu konularda bilgi ve becerileri arttırmayı, sempozyum boyunca da endokrin hastalıkların bir çoğunda genetik bilginin ve genetik  uygulamaların yeri tartışılacak.
Sempozyum  endokrinoloji ve  insan genetiği ile ilgili konularda çalışan, uzman ve araştırmacıları bir araya getirerek,  hastaların izleminde  yeni yol haritaları çizilmesini,    ortak çalışmalar planlanmasını sağlayarak,  bu alanda önemli bir eksikliği giderecek.
Program,  uluslararası katılımcılarla birlikte, zengin bir bilimsel içeriğe sahip olacak. Tıbbi genetik, erişkin ve çocuk endokrinolojisi alanlarında  bir çok uzman, bilgi ve deneyimlerini  paylaşacak.
 Sempozyumun  başkanlığını Ege Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Başkan yardımcılıklarını ise   Prof. Dr. Ferda Özkınay, Prof. Dr. Şükran Darcan,  Prof. Dr. Füsun Saygılı yapacak.
Sempozyum 25- 27 Şubat 2015 tarihleri arasında Kaya İzmir Thermal Convention'da gerçekleştirilecek.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Mamografi Eşliğinde Biyopsi

Duygusal travma, ‘Kırık Kalp Sendromu’na neden olabilir!

Arşiv