Engelsiz bir Buca yaratacağız

  • 0
  • 479
Engelsiz bir Buca yaratacağız
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Buca Belediyesi, 07-14 Ocak tarihleri arasında kutlanan ‘Beyaz Baston-Görme Engelliler Haftası’ etkinlikleri kapsamında kamuoyunda  farkındalık yaratmak için ‘Engelsiz misiniz’ adlı tiyatro gösterisi düzenledi. Tiyatro gösterisini engelli vatandaşlar ile birlikte izleyen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, engelsiz bir Buca yaratmak adına çalışmalarına devam ettiklerini söyledi. Piriştina, günün anlam ve önemini vurgulamak adına görme engelli Levent Özmen’e baston hediye etti.

Empati Sanat Atölyesi tarafından sahnelenen ‘Engelsiz misiniz’ adlı tiyatro gösterisi DEÜ Konferans Salonu’nda tiyatro severler ile buluştu. Yönetmenliğini Murat Tekdilber’in yaptığı tiyatro oyunu, izleyenler tarafından çok beğenildi. Tiyatro gösterisi öncesinde oyunun yönetmeni Murat Tekdilber, Başkan Piriştina’ya engelliler için hayata geçirdiği projeler ve sanata verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi eski meclis üyesi Uğur Yelekli de görme engelli vatandaşlar adına Başkan Piriştina’ya plaket takdim etti.

Piriştina; “Engelsiz bir Buca yaratacağız”
Tiyatro oyununda emeği geçen herkese teşekkür eden Başkan Levent Piriştina, engelsiz bir Buca yaratmak için ilk olarak Belediye bünyesindeki kamu binalarında engelleri kaldırmak adına çalışmaya başladıklarını söyledi. Kamu binalarının görme, zihinsel ve fiziksel engelli tüm vatandaşların rahatlıkla kullanabileceği şekilde düzenleneceğini belirten Piriştina, engelli vatandaşların hayata sporla bağlanabilmeleri için de Buca Belediye Gençlik ve Spor Kulübü bünyesinde bir çok spor branşı kurduklarını dile getirdi. Sportif başarı beklentileri olmaksızın çıktıkları bu yolda engelli sporcuların ulusal ve uluslar arası alanda madalyalar kazandığını da sözlerine ekleyen Piriştina, “Engelsiz bir Buca yaratacağız.” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Dünya Prömiyeri İzmir'de

Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu Performansıyla Unutulmaz Anlar Yaşattı

Yaz Gecesi’ne hazır mısınız?

Osmanlı Dönemi Duvar ve Tavan Resimleri

Ruhu genç İzmirliler gösterileriyle büyüledi

Atatürk'ün Hayatı Şarkılar ve Şiirlerle Yankılanacak

Arşiv