Esafed Romanya’da

  • 0
  • 1.235
Esafed Romanya’da
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

“Dünya İyileşinceye Kadar…”  sloganı ile yola çıkan ESAFED, UluslararasıSağlık Programlarını genişletiyor. Birçok ülkede proje uygulayan ESAFED, şimdide Balkan ülkeleri ile işbirliği çalışmalarını başlattı.

Romanya İzmir Başkonsolosu Ceracela NİCOLAŞ aracılığıylagörüşmelerde bulunmak üzere Romanya’ya giden ESAFED yetkililerini RomanyaCumhuriyeti Sağlık Bakanı Nicolae Banicioiu makamında kabul etti.  Samimi bir ortamda gerçekleşen görüşmede,Romanya Sağlık Bakanı ve Müsteşar Dorel Sandesc ninde katıldığı görüşmede öncelikle ESAFED’in faaliyetleri hakkındabilgi verildi. Brifing sonrasında konuşan Romanya Sağlık Bakanı, EgeUluslararası Sağlık Federasyonu (ESAFED) yönetim Kurulu Başkanı ve yönetimkurulu üyelerinin Romanya’yı ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dilegetirerek,  “Türkiye ile Romanya halklarıher zaman iyi ilişkiler içerisinde olmuştur. Türkiye ile Romanya arasında Eğitim, Ticaret alanlarındaki çalışmalardanmemnuniyet duyuyoruz. Sağlık alanında bu tür ortak çalışmaların iki ülkehalkının daha yakından tanışmasına vesile olacaktır. Bakanlığım adına her türlüişbirliği yapmaya hazırız.” Diye konuştu. Görüşmede sağlıkta işbirliği yapılmasına ve ortak projelergeliştirilmesi kararlaştırıldı. Günün anısına ESAFED adına Prof. Dr. HasanHüseyin Yılmaz Romanya Sağlık Bakanı’na bir plaket takdim etti.

Görüşme sonrası Bükreş’teki en büyük hastane olan FundenHastanesi’ne bir inceleme gezisi gerçekleştiren heyeti Hastane YöneticisiCarmen ORBAN karşıladı. Hastane Yöneticisi ORBAN ve ekibi ile bir toplantıyapan ESAFED heyeti sağlık alanında yapılabilecek ortak çalışma alanlarıhakkında istişarelerde bulunarak işbirliği protokolü yapılması kararlaştırıldı.

Bükreş’teki görüşmelerden sonra Focşani Bölgesine geçenESAFED heyeti burada Focşan  Pantelimon HastanesiYöneticisi Mindrila Constantin İle görüşmelerde bulundu. Heyet, hastanedeinceleme gezisi yaparak yapılabilecekler konusunda istişarelerde bulundu.  Daha önce bir heyetle  İzmir’e gelerek ESAFED’i ziyaret eden veişbirliği protokolü imzalayan Hastane Yöneticisi Constantin ESAFED yetkililerionuruna verdiği yemekte konuşan Hastane yöneticisi Dr. Mindrila Constantin  bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dilegetirerek şöyle konuştu: “Daha önce ziyaret ettiğim İzmir’de samimi dostlarlatanıştım. Şifa Hastaneler grubunun hastanelerini ve çalışmalarını yakındaninceledim. ESAFED ile tanıştım. Çalışmalarını tebrik ettim. Şimdi ESAFED’inbize gelmesi beni çok sevindirdi. İşbirliklerimizin artarak devam edeceğiniümit ediyorum.” Dedi.  Daha sonra HeyetBölge Valisi Nicuşor HALICI tarafından makamında kabul edildi. Her türlüişbirliğine hazır olduklarını ifade eden Bölge Valisi  Nicuşor HALICI ; “Türkiye ile Sağlık alanındaher türlü ortak proje üretmeye hazırız. Bilgi ve Tecrübelerimizi paylaşmak vegeliştirmek hepimizin ortak temennisidir. Ziyaretinizden dolayı sizlereteşekkür ediyorum. Ben ve ekibim olarak her zaman bu çalışmaların arkasındaolacağız.” Diye konuştu.

Daha sonra Fokşan Bölgesi Odobeşti  Belediye Başkanı Daniel NİCOLAŞ’a konuk olanESAFED heyeti geceyi burada geçirdi. Ertesi günü Bükreş’e dönen heyet RomanyaTabipler Odası Başkanı Prof. Dr. Vasile ASTARASTOAE ile görüşmelerdebulundu.  Prof. Dr. ASTARASTOAE, ESAFEDile her türlü işbirliğine aktif olarak destek vereceğini belirterek, bu türçalışmalardan memnuniyet duyacağını ifade etti.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir Şehir Hastanesi'nde Elektrokonvülsif Tedavi (EKT)

Çağımızın hastalığı: Karaciğer yağlanması

Diyabetik Retinopati Hastalığında Erken Tanı Önemli

Yeni Teknolojiler Hayat Kurtarıyor

5 yıl sonra, kalbinin normal atışını duydu

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Arşiv