ESİDEF'liler Cezayir Yolcusu

  • 0
  • 613
Yazı Boyutu:

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) koordinasyonunda, Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) organizasyonunda, Afyonkarahisar Hür Sanayici ve İş Adamları Derneği ( HÜRSİAD ) desteğinde, 15-18 Şubat 2013 tarihleri arasında Afrika’nın önemli merkezlerinden ve ikinci büyük ülkesi olan Cezayir’e Ticaret ve Yatırım Heyeti programı dahilinde 16 kişilik bir heyetle yola çıkıyor.  
  
Söz konusu gezi ile ilgili tekstilden mobilyaya, inşaat tan enerjiye, tarım ve gıdadan makine sektörüne kadar bir çok sektörden ESİDEF üyesi temsilci katılım sağlayacaktır. 3 günlük program çerçevesinde ikili is görüşmeleri, fabrika ziyaretleri, arazi ziyaretleri, devlet ricalinin ziyareti, tarihi ve turistik yerlerin gezilmesi düşünülmektedir.  
  
Türkiye ile Cezayir arasındaki ekonomik ilişkilerin genel anlamda potansiyeli yansıtmaktan uzak olduğunu ifade eden ESİDEF Başkanı Mustafa Özkara ‘‘Türkiye'nin, Afrika'daki en önemli ticaret ortağı olarak görülen Cezayir'le 2015 yılına kadar 10 milyar dolar ticaret hacmi, 10 milyar dolar da müteahhitlik hizmeti verilmesi hedefleniyor. Cezayir’in, Kuzey Afrika ülkelerine açılan bir kapı olması ve güçlü alt yapısı, bu ülke ile yapılacak ticaretin yükselen ivme ile artacağını bize gösteriyor. 2013 yılı için hedeflenen dış ticaret hacminden ESİDEF Üyesi işadamlarının da pay alması için tekstilden mobilyaya, inşaat tan enerjiye, tarım ve gıdadan makineye, birçok sektörden temsilci ile Cezayir’e 16 kişilik bir heyet ile gidiyoruz. ’dedi. 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği’ne Mehmet Emre Uygun başkan

Bine Yakın İş İnsanı İş Bağlantıları Kurdu

Ata’nın adayı ezdi geçti…

İhracatçıları AB pazarında daha rekabetçi hale getirecek

İhracat, üretim ve istihdamdaki rolü artıyor

Dalları bastı kiraz

Arşiv