ESİDEF Üyesi İş Adamları Cezayir’den Mutlu Döndü

  • 0
  • 957
Yazı Boyutu:

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) koordinasyonunda, Ege ve Batı Akdeniz Sanayici ve İşadamları Federasyonu (ESİDEF) organizasyonunda, Cezayir’in başkenti Cezayir şehrine düzenlenen “Türkiye-Cezayir Ticaret ve Yatırım Heyeti” programına katılan ESİDEF üyesi iş adamları anlaşmalarla döndü.  
 
ESİDEF Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Afyonkarahisar Hür Sanayici ve İş Adamları Derneği (HÜRSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı olan Ramazan Özçelik başkanlığında ESİDEF, Afrika’nın en büyük ülkelerinden biri olan Cezayir’in başkentine iş gezisi düzenledi. 16 kişilik bir heyetle Cezayir’e giden ESİDEF üyeleri, organizasyondan bir hayli mutlu döndü.
  
Gerek konumu gerekse potansiyeli itibariyle Cezayir’in, Afrika’nın en önemli ticaret merkezlerinden biri olduğunu söyleyen ESİDEF Başkan Yardımcısı Ramazan Özçelik, “ESİDEF olarak yurt dışı iş gezilerini çok önemsiyoruz. Uzak yakın demeden dünyanın dört bir yanına iş adamlarımızı taşımayı, ürünlerimizi pazarlamayı ve karşılıklı alışverişi geliştirmeyi hedefliyoruz. İşte bu hedeflerimizden biri olarak yatırımları ve potansiyeli ile iş adamlarımızı cezbeden Cezayir’e geldik. Gerçekleştirdiğimiz bu gezi ile birçok arkadaşımız görüşmeler yapıp anlaşmalar sağladılar. Firmaları yerinde ziyaret edip, iş birliği konusunda mutabakat sağladılar. Enerji ve heyecanımızı kaybetmediğimiz sürece 2023 yılı için konulan 500 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşabileceğimizi düşünüyorum.  Var gücümüzle de bu hedefe koşuyoruz” diye konuştu.
  
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren T.C. Ekonomi Bakanlığı Cezayir Ticaret Müşaviri Hasan Aslan, “ Cezayir tekstilden mobilyaya, inşaat tan enerjiye, tarım ve gıdadan makine sektörüne kadar birçok iş adamını memnun edecek, fırsatlarla dolu bir ülke. Bu tür organizasyonlar, düzenlenen ticaret ve yatırım heyeti programları her iki ülke açısından da çok önemli diye düşünüyorum. Ayrıca buraya gelen ESİDEF üyesi iş adamlarının işlerinde profesyonel olmaları bizi bir hayli memnun etti” dedi.  
  
SONUÇLANAN GÖRÜŞMELERDEN BAZILARI  
  
Çelik Hasır Üretim Makinası Satacak  
Organizasyona Manisa’dan katılan Nezih Makina Yönetim Kurulu Başkanı Nezih Ulucan yapmış olduğu görüşmeler neticesinde orada bir firmaya distribütörlük vererek ürettiği çelik hasır üretim makinasını pazarlayacak.  
  
Binaların Ferforje İhtiyacı Balıkesir’den  
Organizasyona Balıkesir den katılan Atahan Demir Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Atahan yapmış olduğu görüşmeler neticesinde binaların ferforje ihtiyacını karşılamak için birçok firma ile ön anlaşma imzaladı. Önümüzdeki günlerde tekrar Cezayir’e giderek siparişleri alacak.  
  
Market Mağaza Zinciri Kuracak  
Organizasyona Afyon dan katılan Döneroğulları Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Döner yapmış olduğu görüşmeler neticesinde ülkede fırsat olarak değerlendirilecek olan market mağaza zinciri kurmaya karar verdi. İlerleyen günlerde tekrar keşif için gidecek olan Döner bu yılsonuna kadar işe başlamak istiyor.  
  
Mermer Fabrikası İşletecek  
Organizasyona Afyon’dan katılan HMF Mermer Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Gözelizmir yapmış olduğu görüşmelerin birinde teklif edilen mevcut mermer fabrikasını işletme teklifine sıcak bakıyor. İlerleyen günlerde Cezayirli firma sahibini Afyonda ağırlayacak olan Gözelizmir tüm teknik detayları da yerinde görüşerek anlaşma sağlayacak.  
  
Rakamlarla Cezayir  
Yüzölçümü: 2.381.741 km²  
Nüfus: 36 Milyon  
Kişi Başı GSYİH: 8.950 USD  
Büyüme Oranı:%2.9  
İhracat: 55 milyar dolar  
İthalat: 45 milyar dolar  
Resmi Dil: Arapça  
Para Birimi: Cezayir Dinarı

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Egeli yaş meyve sebze ihracatçılarında ödül coşkusu

Aydın Ticaret Borsası Üyelerine, İhracat Yıldızları Ödülü

Folkart, En İyi İşverenleri Listesi’nde

Yapay zekayla gıda kayıplarının önüne geçecek

Kirazdaki ihracat hedefi 300 milyon dolara yükseldi

Sibel Zorlu, güven tazeledi

Arşiv