Ev sahibi, "Sevgili Doktor" ile gövde gösterisi yaptı

  • 0
  • 548
Yazı Boyutu:

"PerdelerKapanmayasın" etkinliği çerçevesinde "Sevgili Doktor" adlıabsürt komedi oyununun galasını yapan Çeşme Belediye Tiyatrosu, kendisahnesinde gövde gösterisi yaptı

Çeşme Belediyesi'nin bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiği, 5ay süren "Perdeler Kapanmasın" etkinliği kapsamında ilçede kendisahnesinde tiyatroseverlerle buluşan Çeşme Belediye Tiyatrosu oyuncuları, gözdoldurdu. Çeşmeli öğrenci ve kent sakinlerinden oluşan oyuncu kadrosuyla evsahibi olduğu sahnede, Anton Cehov'un 8 kısa oyunundan oluşturulan"Sevgili Doktor" adlı eserini perdeye taşıdı. Salon kapasitesiniaşılınca birçok kişi bir saat 45 dakika süren oyunu ayakta izleyerek takipetti, Belediye Tiyatrosu oyuncularına tam not verdi.

Gurur duyduk
İnsan hakları, sınıfsal ayrım, sömürü, ezen-ezilen ilişkileri ile sistemsorununa mizahi bir dille yaklaşan ve eleştiren "Sevgili Doktor"sahneleyerek hem yıl hem de oyun galası yapan Çeşme Belediye Tiyatrosuoyuncularını tebrik eden ve yaptıkları başarılı işlerden gurur duyduklarını kaydedenBaşkan Tütüncüoğlu, "Oyuncularımız, ev sahipliğine fazlasıyla yakışan birperformans ortaya koydu.  Yıllar önceülkede sanata ve sanatçıya baskı yapan anlayışa tepki olarak başlayanetkinliğimizin kendisine yüklenen misyonun yanında kendi oyuncularımızınmuhteşem performansını izleyerek gururlanmak mutluluk verici... " şeklindekonuştu.

5 KısaHikaye"sahnelecek
"Perdeler Kapanmasın" etkinliği kapsamında Şubat ayı içinde biroyunun daha perde önünde Çeşmeli tiyatroseverlerle buluşacağı bilgisini verenÇeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncoğlu, "Perdeler Kapanmasın"haftaları içerisinde gerçekleştirilen tüm etkinliklerin ücretsiz olduğusöyledi. Bu akşam (28 Şubat Cuma) saat 20.00'de Çeşme Belediyesi Çakabey KültürMerkezi'nde, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tiyatro Topluluğu'nun "5Kısa Hikaye" adlı oyunu sahneleneceğini kaydeden Tütüncüoğlu,"Haziran ayı sonuna kadar her ay 4 oyun olmak üzere 16 farklı grup, 20farklı tiyatro oyunu perde önüne çıkacak" diye konuştu.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

İTK'da İngilizce Müzikaller

Arşiv