Farklı kültürler fotoğraflarda yaşatılacak

  • 0
  • 576
Farklı kültürler fotoğraflarda yaşatılacak
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

3.Uluslararası İzmir Fotoğraf Günleri sanatseverlerin bir araya gelmesiyle İzmir’de başladı. Bu büyük buluşmada 14 farklı ülkeden 80  sanatçı ve akademisyen ile 8 farklı mekanda yaklaşık 500 fotoğraftan oluşan 22 adet farklı fotoğraf sergisi, 3 konferans, 2 panel, 25 fotoğraf sunumu ve söyleşisi, 1 workshop ve 1 fotoğraf teknik çekim gezisi yapılacak. Etkinliğe  İzmirli sanatseverler, yerli ve yabancı fotoğraf sanatçıları, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Elemanları ve öğrencileri  katıldı.

İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD) ve Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliğiyle hazırlanan “3. Uluslararası İzmir Fotoğraf Günleri”  kapsamında sergilenen fotoğraflar İzmir Devlet Resim ve Heykel Müzesi’nde görücüye çıktı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölüm Başkanı ve İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği (İFOD) Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda organizasyon Komite Başkanı Yrd. Doç. Dr. Beyhan Özdemir açılış konuşmasını yaptı.

Konuşmasında, 14 ülkeden katılan 80 fotoğraf sanatçısı ve akademisyenlerin bir araya gelmelerinin vermiş olduğu mutluluğu dile getiren Yrd. Doç. Dr. Özdemir, konukların İzmir’in hem aydın insanlarını hem İzmir’in ışığını sanatseverlerle paylaşarak çeşitli ülkelerle buluşturduklarını belirtti. Başkan Özdemir, organizasyonda fotoğrafları sergilenen 19’u yabancı 51’i Türk olan fotoğraf sanatçılarına ve akademisyenlere verdikleri desteklerden dolayı teşekkürlerini sundu. 

Ülkemizden ve yurtdışından fotoğraf sanatçıları ve akademisyenleri bir araya getirerek, ülkemiz fotoğraf sanatı ile dünya fotoğraf sanatının farklı ülke ve kültürler arasında paylaşımda bulunan, sanat alanında izleyicileri buluşturmayı amaçlayan sergi; önemli fotoğraf sanatçılarının katılımıyla ilgi gördü.

Sosyal Sorumluluk Projelerine destek vermeyi ilke edinen ‘İFOD’ Uluslararası sergideki önemli katılımcılar arasında olan Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı (ZİÇEV) öğrencilerine üç ay süresince fotoğraf eğitimi  verdi. “Sevgimiz Yeter” adını verdikleri fotoğraf sergisinde; engelli bireyleri “kaynaştırma” eylemi olarak topluma uyumda katkıda bulunması amacıyla yerini aldı.

Serginin ‘Cepte İzmir’ isimli atölye çalışması 21. Yüzyıl iletişim teknolojilerinin yaygın bir şekilde kullanılması ve günümüzde cep telefonu fotoğrafçılığı, fotoğrafçılığın yeni bir türü olarak gelişmiş, amatör ve profesyonel fotoğrafçılar arasında hızla popüler olmasıyla bir grup Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi akademisyenleri tarafından cep telefonu fotoğrafçılığı bağlamında üretilen günümüz İzmir’ini farklı perspektiflerden yansıtmaya çalışan karma bir fotoğraf sergisi olarak en dikkat çekenler arasında yer aldı.
 
Organizasyona katılan sanatçılar kendi sanatsal ve bilimsel çalışmalarını sunarak, sanat deneyimlerini izleyicilerle paylaşacak. Ayrıca İzmir kenti ve çevresinde fotoğraf çekimleri yapılması planlanarak ülkelerine döndüklerinde günümüzün en önemli sanat dallarından biri olan fotoğraf yoluyla İzmir’in ve Türkiye’nin gönüllü kültür elçisi olacaklar. İlgiyle karşılanan ve yüksek katılım sağlanan 3.Uluslararası Fotoğraf  Sergisi 31 Ekim Cumartesi gününe kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak. İZMİR(Ege Ajans/Kübra Baltacı- Selin Tekin)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çiğli’de Coşkulu 1 Mayıs Kutlaması

1 Mayıs'ta çalışanlarıyla bir araya geldi

Emeğin gücüyle geleceği inşa edeceğiz!

Bize her yer Taksim

Meydanlar bizimdir

Çeşme’de 1 Mayıs coşkusu

Arşiv