Fevzi Yavuz Sanat Evi açıldı

  • 0
  • 1.141
Fevzi Yavuz Sanat Evi açıldı
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Foça’nın en büyük sanat galerisi olan“Fevzi Yavuz Sanat Evi” törenle açıldı.  Başta Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ve Foça Kaymakamı Niyazi Ulugölgeolmak üzere Foça’nın önde gelen isimleri sergi ve galeri açılışını keyiflegezdi. Sergiyi gezen sanatsever bir konuk, “Burası çok güzel bir mekan olmuş.Umarım sadece sanat eserlerinin sergilendiği bir yer değil, aynı zamandasanatçı arkadaşların fikir alışverişinde bulunduğu sanatsal sohbetlerinyapıldığı bir merkez haline gelir.” dedi.

 
 
Fevzi Yavuz Sanat Evi birbirinden farklıresimleri çatısı altında toplayacağı gibi, sanatın çeşitli dallarına da evsahipliği yapacak. Sanatçı Fevzi Yavuz,
Belediye Başkanı Gökhan Demirağ’ın dadesteğiyle Foça’ya bundan sonra pek çok yerli yabancı sanatçının geleceğini,birlikte ortak çalıştaylar, canlı performanslar ve çeşitli sergilerdüzenleyeceklerinin müjdesini verdi.

 
400 metrekarelik dev galeri

Foça Bedesten Çarşısı’nda bir süredir boşduran mekan, aylardır süren çalışmaların sonunda 400 metrekarelik bir galeriyedönüştü. İçerisinde ünlü ressamın çalışmalarının yer aldığı galeride ayrıcaYavuz’un özel koleksiyondan nadide eserler ve çeşitli antika objeler yeralıyor. Sanatçı, eserlerinde bu antika objelerden ve gezdiği antik kentlerden,onların efsanelerinden ilham aldığını kaydetti.

 
Fevzi Yavuz kimdir?

1948 Trabzon doğumlu sanatçı, 1974 İstanbulGüzel Sanatlar Akademisi, Mimarlık Bölümünü bitirdikten sonra mimariprojelerinin yanında eski eser restorasyonu çalışmalarına da devam etti.Libya’da büyük bir inşaat firmasında bölge müdürü olarak çalıştı, dönüşündeİstanbul, Beyoğlu ve Bahçelievler Belediyesi’nde teknik başkan yardımcılığı vebaşkan danışmanlığı görevlerinde bulundu. Halen kendi atölyesinde resimçalışmalarını da sürdürmektedir.

Mesleği mimarlığın, resimle bütünleştiğineinanan sanatçı; resim yapmadan, mimarlığın tatsız tuzsuz olacağını düşünmeyebaşlamış. Resim yapmanın kendisi için hava gibi, su gibi olmazsa olmaz olduğunudüşünerek mimari ile resmi bir potada harmanlamıştır.

 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Arşiv