Filenin sultanları Avrupa şampiyonu

Belçika’da gerçekleşen finalde Sırbistan’ı 3-2 mağlup eden A Milli Kadın Voleybol Takımımız mutlu sona ulaştı ve Avrupa Şampiyonu oldu.

  • 0
  • 381
Filenin sultanları Avrupa şampiyonu
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Belçika’da gerçekleşen finalde Sırbistan’ı 3-2 mağlup eden A Milli Kadın Voleybol Takımımız mutlu sona ulaştı ve Avrupa Şampiyonu oldu. Filenin Sultanları, 2019 yılındaki finalde mağlup olduğu Sırbistan'ı 3-2 mağlup ederek, şampiyon oldu.

Tüm Türkiye’yi ekran başına kilitleyen Atatürk'ün Kızlarını izlemek isteyen İzmirliler için Gündoğdu Meydanı ve Buca’da da ekranlar kuruldu.
Gizem Örge(Libero), Simge Aköz(Libero), Cansu Özbay(Pasör), Melisa Vargas(Pasör Çaprazı), Ayça Aykaç(Libero), Hande Baladın(Smaçör), Derya Cebecioğlu(Smaçör), Elif Şahin(Pasör), Eda Erdem Dündar(Orta Oyuncu), Saliha Şahin (Smaçör), Zehra Güneş(Orta Oyuncu), Aslı Kalaç(Orta Oyuncu), İlkin Aydın(Smaçör), Ebrar Karakurt’tan (Smaçör) oluşan takımının başarılı oyuncularından Melissa Vargas 2023 Avrupa Kadınlar Voleybol Şampiyonası’nın en değerli oyuncusu seçildi. Avrupa Şampiyonu olduktan sonra duygusal anlar yaşandı ve Ebrar Karakurt başta, İstiklal Marşı’mız okunurken gözyaşlarına hakim olamadılar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da yayımladığı mesajla Avrupa şampiyonu olan Filenin Sultanları’nı tebrik etti.
1. set sonucu | Türkiye 25-27 Sırbistan
2. set sonucu | Türkiye 25-21 Sırbistan
3. set sonucu | Türkiye 22-25 Sırbistan
4. set sonucu | Türkiye 25-22 Sırbistan
5. set sonucu | Türkiye 25-22 Sırbistan

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

Arşiv