Firuzan İzmirliler için okudu

  • 0
  • 658
Yazı Boyutu:

Konak Belediyesi’nindüzenlediği ‘Yazarlar İzmir için Okuyor’ etkinliğine konuk olan yazar Füruzan,Türkiye’nin geçmişten bugüne yaşadığı siyasi ve toplumsal olaylara dikkatçekti.  

KonakBelediyesi’nin düzenlediği ‘Yazarlar İzmir için Okuyor’ etkinliğinin son konuğuTürk öykücülüğünün duayen isimlerinden Füruzan oldu. Füruzan, Konak BelediyesiProf. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşenprograma 1975 Türk Dil Kurumu ödüllü ‘Kırk Yedi’liler’ adlı ilk romanıylakatıldı. Okuyucuların büyük ilgi gösterdiği etkinlik sunumunu yazar GülşahElikbank üstlenirken, şair Namık Kuyumcu da Füruzan’ın okuyucu için seçtiğibölümleri okudu. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Füruzan’ı İzmirliokurlarla buluşturmaktan mutluk duyduklarını ifade ederek, Füruzan’ın,yıllardır yazdıklarıyla birçok kuşağı derinden etkilemiş olan bir yazarolduğunun altını çizdi.

Türkan Saylan’ı andı
Kitabındanbölümleri okuyucusuyla paylaşan Füruzan, toplumun yıllar önce yaşananlarıyeniden yaşadığına dikkat çekti. Füruzan bir dönemin gençlerinin Türkiye’nindurumunu, tarihin nasıl işlediğini anlayabilmek için çok okuduklarınıvurguladı. Roman kahramanlarından Emine ve Kiraz’ı öne çıkaran FüruzanTürkiye’de kız çocuklarına büyük önem veren Türkan Saylan’ı da andı. Füruzan,etkinliğin Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi’ndegerçekleşmesinin kendisi için büyük anlam taşıdığını ifade ederek şunlarısöyledi:“BugünTürkan Saylan’a da bir saygı duruşu yapmak istedim. Çünkü o, Kiraz gibikızların, o itilmiş, küçücük yaşta ne yaptığını bilemeyen 10-12 yaşlarındakiküçük kızların yarım kalmış hayatlarını toparlamak isteyen biriydi. Hekimliktehastalar doktorlara giderler ama Türkan Hanım hastalara gitmiş bir kadın. Bubeni her zaman çok etkiledi. Toplumda yeniden eskisi gibi olayların yaşandığışu günlerde umudun hep olduğunu gösteren pırıltılı bir insan portresini deyeniden hatırlatmak istedim.”

47’lilerin çocukları
Füruzan’ınkitaplarıyla etkinliğe gelen okuyucular da hayranı oldukları yazarla tanışma vesohbet etme fırsatı yakaladı. Bir okuyucu, kızının adını kitaptaki birkarakterden esinlenerek vermiş olmasını şöyle aktardı:“Liseyibitirdiğimiz yıllardı okuma grubumuz vardı ve aynı kitapları sırayla okuyorduk.Ben Kırk Yedi’lileri okuduğumda kendime bir söz vermiştim; bir kızım olursaadını ceren koyacaktım. Ceren yanımda şu anda. O okuma grubu arkadaşlarımdan dabeşinin kızının adı ceren. Onlar 47’lilerin çocukları oldu.”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

İTK'da İngilizce Müzikaller

Arşiv