Foça’dan Ankara’ya uzanan yetenek öyküsü

  • 0
  • 656
Foça’dan Ankara’ya uzanan yetenek öyküsü
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Foça Belediyespor altyapısında yetişen 2001 doğumlu,yetenekli Kaleci Anıl Özkubat, kariyerini Gençlerbirliği Kulübü’nde sürdürüyor.

Şu anda, 1.70 cm. boyunda ve 55 kilo ağırlığında olanoyuncu, Foça Belediyespor futbol okuluna 8 yaşındayken katılarak, 4 yıl süreyleçalışmalara devam etti. Temel spor eğitimi aldı ve kalecilik yeteneğinigeliştirdi.

Kaleci Anıl, 2012 yılında ailesinin tayini sebebi iletaşınmak zorunda kaldığı Başkent Ankara’da, Gençlerbirliği Kulübü’nün yazokuluna katıldı. Sadece, 1 ay içerisinde Gençlerbirliği altyapısından Atakımına seçildi. Takip eden süreçte, kalesini koruduğu Gençlerbirliği altyapıtakımı ile katıldığı ulusal ve uluslararası futbol organizasyonlarında önemlibaşarılar, şampiyonluklar kazandı. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından FutbolKöyü’ne davet edildi. En yetenekli futbolcular kategorisine girdi. Milli takımteknik direktörleri nezaretinde eğitime tabi tutuldu. Yüksek performansınedeniyle, milli takımlar havuz kadrosuna seçildi.

Yaz tatilini Foça’da geçiren Anıl ve ailesi, FoçaBelediyespor tesislerine gelerek, yetişmesinde büyük emeği olan antrenörleriniziyaret etti. Genç oyuncunun ailesi, ‘‘Anıl’ın, sporcu olarak bu seviyeyegelmesinin en büyük sebebi altyapı antrenörü Engin Kale’dir. Foça Belediyesporokullarında, spora yeni başlayan gençlere, akademik seviyede çok ciddi eğitimveriliyor. Foça Belediyespor Kulübü’ne ve sporu çok seven, Foçalı gençlerin herzaman yanında olan Başkan Gökhan Demirağ’a çok teşekkür ediyoruz.’’ dedi.

 


YORUM YAZ
Diğer Haberler

3 Türkiye Şampiyonluğu

17. Yarımada Spor Oyunları ve Çeşme Yarı Maratonu başlıyor!

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Arşiv