Foça Demokrasi Meydanı'nda, basketbol şöleni

  • 0
  • 1.066
Foça Demokrasi Meydanı'nda, basketbol şöleni
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Foça Demokrasi Meydanı, 2. kez, Foça ve İzmir’in sporfaaliyetlerine renk katacak ve gençliğin basketbola kazandırılmasını sağlayacakbir aktiviteye ev sahipliği yapacak.

Türkiye Basketbol Federasyonu 2014 Yaz Dönemi faaliyetprogramı içerisinde yer alan 3x3 Türkiye Turu tek pota basketbol turnuvalarının15.ayağı; 2-3 Ağustos 2014 tarihleri arasında tüm basketbolseverlerinkatılımına açık olacak şekilde İzmir Basketbol İl Temsilciliği koordinesindeFoça Belediyesi işbirliği ile Foça Demokrasi Meydanı’nda gerçekleştirilecek.

Geçtiğimiz yıl, 20-21 Temmuz 2013 tarihlerinde, FoçaBelediyesi ev sahipliğinde düzenlenen; ‘‘Türkiye Basketbol Federasyonu - TekPota Basketbol Turnuvası - Adidas 3x3 Türkiye Turu Foça Etabı’’, çok çekişmelimüsabakalara ve çok renkli görüntülere sahne olmuştu.

Organizasyon ile ilgili olarak, Türkiye BasketbolFederasyonu tarafından şu açıklama yapıldı;

Türkiye Basketbol Federasyonu, basketbolun tabana yayılmasıve daha fazla sporcu tarafından uygulanabilmesi adına yenilik, tutku, heyecan,rekabet, evrensellik ve olimpizmi içeriğinde barındıran 3 x 3 basketbolu’nu (3e 3 oynanan tek pota sokak basketbolu) tanıtmak ve Türkiye’ye yaymak adınaçeşitli platformlarda bir dizi tanıtım çalışması ve organizasyonlar yapılmasınıplanlamıştır.

2020 yılında organize edilecek Olimpiyatlara da Olimpikbranş olarak uygulanması planlanan 3 x 3 basketbolunun Milli takımlar düzeyindekarşılaşmaları organize edilmektedir. 2014 yılı içerisinde FIBA Worldtarafından organize edilen şampiyonalardan 3x3 Basketbol Milli takımlarımız hemerkekler hem kadınlarda Dünya Şampiyonası’na ve Avrupa Şampiyonası’na katılmışve/veya katılacak olup ülkemizi temsil edeceklerdir. Öte yandan 18-26 Ağustos2014 tarihleri arasında Çin’in Nanjing şehrinde organize edilecek 2.GençlikOlimpiyat Oyunlarında basketbol branşı 3x3 tek pota basketbol müsabakalarışeklinde oynanarak olimpik branş olma yolunda önemli aşama kaydedecektir.

Bu kapsamda Türkiye BasketbolFederasyonu 2014 Yaz Dönemi faaliyet programı içerisinde yer alan 3x3 TürkiyeTuru tek pota basketbol turnuvalarını 15 ilimizde düzenleyecektir. 3x3 TürkiyeTuru’nun 15.ayağı 2-3 Ağustos 2014 tarihleri arasında tüm basketbolseverlerinkatılımına açık olacak şekilde İzmir Basketbol İl Temsilciliği koordinesindeFoça Belediyesi işbirliği ile Foça Demokrasi Meydanı’nda organize edilecektir.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

3 Türkiye Şampiyonluğu

17. Yarımada Spor Oyunları ve Çeşme Yarı Maratonu başlıyor!

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Arşiv