Fransız Eğitim Ateşesi Piri Reis’de

  • 0
  • 1.170
Yazı Boyutu:

Fransa’nın Ankara Büyükelçiliğinde görevli Eğitim Ateşesi Herve Guillou Orion Vakfı Özel Güzelbahçe Piri Reis Eğitim Kampüsünü ziyaret ederek Fransızca öğretmen formasyonuyla yakından ilgileneceği ve okula yabancı öğretmen alımında destek vereceğini söyledi.
 
Fransız Kültür Merkezi Kurslar Müdürü Güzin Bozduman ile birlikte Özel Güzelbahçe Piri Reis Eğitim Kampüsüne gelen Herve Guillou burada Orion Eğitim Vakfı Başkanı İclal Kardıçalı, Başkan Yardımcısı Esat Kardıçalı, Özel Piri Reis Okulları Genel Müdürü Ali Pir, Güzelbahçe Okul Müdürü Taner Kunter ve Fransızca Bölüm Başkanı Tuba Polat Saraç ile görüştü.
 
Yöneticilerden okul hakkında bilgi alan ve okulu gezen Guillou, Ankara’da yaşadığı halde Piri Reis Okullarında verilen eğitim hakkında çok olumlu şeyler duyduğunu bu nedenle okulu ziyaret etmek istediğini kaydetti. Guillou yaptığı ziyaret sonrasında beklentilerinin çok üzerinde bir tabloyla karşılaştığını, gerek öğrenci gerekse idareci ve öğretmenlerle yapılan paylaşımlardan çok etkilendiğini ifade etti. Guillou Piri Reis Okullarında uygulanan bir sistem ile İzmir’de bulunan Fransız ailelerin çocuklarına hem burada bulunan Milli Eğitimin müfredatıyla hem de Fransa müfredatıyla paralel ders verilmesinin ve öğrencilere birebir özel öğretmen desteği verilerek bu anlamda bir ilki gerçekleştirmelerinin takdire değer bir durum olduğunu da sözlerine ekledi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İlk 500’deki yerini korudu

YÖKAK’tan kurumsal akreditasyon

Uluslararası yükselişe devam

İYTE'ye Yılın Liderlik ve Yönetim Ekibi Ödülü

13 yıl sonra yeniden

Orhun Değişim Programı: Azerbaycan Deneyimi

Arşiv