Galeri FA’dan Sanata Destek!

Meslek yaşamında 40 yılı geride bırakan Fotoğraf Sanatçısı Aykut Uslutekin, Alsancak’ta Galeri FA  Sanat Galerisi açtı. Açılışa kahkahaları ile tanınan Sunucu Saba Tümer, İzmir Ticaret Odası Başkan Adayı İşadamı Mahmut Özgener ve İzmir’in sanat dünyasının önde gelen isimleri katıldı.

  • 0
  • 608
Galeri FA’dan Sanata Destek!
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Meslek yaşamında 40 yılı geride bırakan Fotoğraf Sanatçısı Aykut Uslutekin, Alsancak’ta Galeri FA  Sanat Galerisi açtı. Açılışa kahkahaları ile tanınan Sunucu Saba Tümer, İzmir Ticaret Odası Başkan Adayı İşadamı Mahmut Özgener ve İzmir’in sanat dünyasının önde gelen isimleri katıldı.

Alsancak 1378 Sokak’ta bulunan Galeri FA açılışının ilk günü uluslararası resim sanatçısı Anber Hacıraifoğlu’nun ‘Venüs’ün Kuşları’ isimli resim sergisine ev sahipliği yaptı. İzmir’de yeni bir sanat galerisine ihtiyaç olduğunu düşünerek galeriyi hizmete açtığını belirten fotoğraf Sanatçısı Aykut Uslutekin, galeride fotoğraf, müzik ve sanatın bir arada olduğu konsept bir çalışmalar yapacaklarını söyledi.

Tümer: “Ressam Olasım Geliyor”
Ortağı Fulya Selçuk’un galeri ile ilgileneceğini, Trompet Sanatçısı Tolga Bilgin’in ise müzik çalışmalarını yürüteceğini ifade eden Uslutekin, “Hafta içi galeride caz müzikleri çalınacak. Yine galeride profesyonel fotoğraf çekimlerimiz olacak. Kollektif bir çalışma ile kentin sanat hayatına katkı sağlayacağız” diye konuştu. Anber Hacıraifoğlu, Galeri FA’yı İzmir’e kazandıran Uslutekin’e sanata katkıları için teşekkür etti. Ünlü sunucu Saba Tümer ise, sergiyi gezdikten sonra yaptığı açıklamada, “Sergiden ve galeriden çok etkilendim. İzmir’in sanat dünyasına önemli bir katkı olmuş. Resimleri görünce insanın ressam olası geliyor” şeklinde konuştu.

Güzelliğin Peşinde Koşma Nedenim
Gençlik yıllarında başladığım fotoğraf yolculuğunda, 40. yılı geride bıraktığını anlatan Uslutekin, “Ne kadar da çabuk geçti o güzelim yıllar, hala inanamıyorum; demek ki an‘ları dolu dolu yaşamanın  verdiği mutluluk olsa gerek. İzmir, Alsancak’ta kendi adımı taşıyan fotoğraf stüdyomda siz sevgili dostlarla ve sanatseverlerle çeyrek asra yaklaşan birlikteliğimiz halen sürmekte. Bu geçen zamanda,    hızla gelişen dijital teknoloji, yani analogtan elektronik parmağa  geçiş süresi inanılmaz bir süratle devam ediyor. Her şeye rağmen, sizlerin desteği ve gücü sayesinde  25 yıl hizmet sektöründe ayakta kalabilmenin haklı gururunu yaşıyorum. Bizi bu günlere getiren dostlarıma, arkadaşlarıma ve de sanatseverlere çok ama çok teşekkür ederim. Fotoğraf, benim için büyük bir aşk, yaşam iksirim, varolma sebebim. Fotoğraf, kağıda yansıyan bir izdüşüm değil; her zaman karanlığın içinde farklı bir ışığı aramak ve de  güzelliğin peşinde koşma nedenim oldu. Fotoğraf çalışmalarımı “Aykut Uslutekin Fotoğraf Atölyesinde” sürdürmeye devam ediyorum. Şu aralar stüdyonun dışında bir başka işkoluna yelken açıyoruz. Umarım siz dostlarımla birlikte başarırız. Stüdyomuzun bir bölümünü butik bir galeriye dönüştürdük. 8000 bin yıllık tarihi, aynı zamanda kültür başkenti de olan güzel İzmir’imize, daha çok sanatçı ve sanatseveri buluşturma noktasından yola çıkarak Galeri FA‘yı kurduk. Galeri FA ‘da, ne gibi etkinlikler olacak? Resim, fotoğraf, yontu, seramik, müzik, sinema,  workshop, kısaca içinde sanat olan ve sanat kokan tüm aktivitelere kapımız hep açık. Tüm dostlarımızı ve sanatseverleri bekliyoruz” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İşte şimdi bahar geldi

Çini sanatı, Türk-İslam kültüründe önemli bir yere sahip

Genç Sanatçılar sahnede

İzmir Aşkına Adana yolcusu

Köy Enstitüleri Fikir Ve Kültür Günleri başlıyor

Adasu yeteneği ile fark yaratıyor

Arşiv