Gamze Olimpiyat’a yürüyor

  • 0
  • 647
Yazı Boyutu:

Genç Bayanlar 10 kilometre yürüyüşte son iki yılın BalkanŞampiyonu olan İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcusu Gamze Özgör, 49.28’likderecesiyle yine birincilik kürsüsüne çıkmayı başardı. Genç sporcunun yenihedefi ise olimpiyatlara katılmak.

İzmir Büyükşehir Belediyespor’un yıldız atleti Gamze Özgör,Genç Bayanlar 10 kilometre yürüyüşte 49.28’lik derecesiyle BalkanŞampiyonası’nda bir kez daha rakipsizliğini ilan etti. Türkiye, Ayvalık’takişampiyonada takım halinde birinciliği alırken, 18 yaşındaki Gamze Özgör, “2011ve 2012 Yıldızlar Balkan Şampiyonu” unvanıyla geldiği organizasyonda altınmadalyayı yine boynuna taktı. Gamze Özgör,Romanya, Bulgaristan, Yunanistan,Moldova, Makedonya, Bosna Hersek ve Hırvatistan'dan gelen 100’ün üzerindeatletin mücadele ettiği şampiyonadaki derecesiyle, 50.30 olan Avrupa GençlerBarajı’nı da geride bırakmayı başardı.

Balkan şampiyonalarında yıldızlar ve gençlerde bugüne kadariki altın, 1 gümüş madalya kazandığını, Avrupa Şampiyonası’nı ise 4.bitirdiğini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi sporcusu, “Genç yaşıma rağmen12 kez Türkiye şampiyonu oldum. Yıldızlarda başlayan çıkışımı gençlerkategorisinde de devam ettirmek çok güzel bir duygu. Semiha Mutlu’nun, 2012Londra Olimpiyatları’nda mücadele etmesi beni çok motive etti. Hedefim; onungibi bir olimpiyat sporcusu olabilmek” dedi.

Gamze, Mersin’deki Akdeniz Oyunları’nda ise 20 km yürüyüşkategorisinde mücadele etmesine rağmen geçirdiği rahatsızlık nedeniyle yarışıyarıda bırakmak zorunda kalmıştı.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

17. Yarımada Spor Oyunları ve Çeşme Yarı Maratonu başlıyor!

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Sporda Bayraklı farkı!

Arşiv