Ganime tarihe geçti

  • 0
  • 1.136
Ganime tarihe geçti
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Avrupa Veteranlar Atletizm Şampiyonası 50-54 Yaş Bayanlar300 Metre Engelli’de Türkiye’nin ilk madalyası, İzmir Büyükşehir BelediyesiGençlik ve Spor Şube Müdürü Ganime Nalbantoğlu’ndan geldi.

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Şube MüdürüGanime Nalbantoğlu, İzmir’de devam eden Avrupa Veteranlar AtletizmŞampiyonası'nda 50-54 Yaş Bayanlar 300 Metre Engelli’de bronz madalya kazandı.Nalbantoğlu, Atatürk Spor Kompleksi’ndeki yarışmada 1.12.91’lik derecesiyleAlman Romana Schulz ve İngiliz Tracy Bezance'nin ardından üçüncü oldu.Yarışmanın ardından büyük sevinç yaşayan Nalbantoğlu, bu kategoride ülkemizadına madalya kazanan ilk sporcu olarak da tarihe geçti.

40 ülkeden 2500 sporcunun mücadele ettiği şampiyonanın büyükmücadeleye sahne olduğunu söyleyen Ganime Nalbantoğlu, “Şampiyona öncesindefazla çalışma imkanım olmasa da kazandığım üçüncülük gerçekten önemli birbaşarı. Kazandığım madalyanın ülkemizde bir ilk olarak kayıtlara geçmesi debenim için ayrı bir gurur kaynadığı oldu” dedi. 100 metre engelli kategorisinde1996 yılında kırdığı Balkan rekorunu halen elinde bulunduran GanimeNalbantoğlu, geçen ay da 50-54 yaş kategorisinde 80 metre Türkiye rekorukırmıştı.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Arşiv