Geçmişin izinde arkeolojikm yolculuk

  • 0
  • 747
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesitarafından bu yıl 5.si gerçekleştirilen Uluslararası “EgeArt Sanat Günleri”kapsamında düzenlenen “Geçmişin İzinde” Fotoğraf Sergisi Karşıyaka BelediyesiHamza Rüstem Fotoğraf Evi’nde açıldı. Karşıyaka Belediyesi’nin katkılarıylagerçekleşen ve Ege Üniversitesi Arkeoloji Bölümü’nün kazı fotoğraflarındanoluşan Sergi’nin açılışı Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ve RektörYardımcısı Prof. Dr. Yeşim Kirazlı tarafından yapıldı. 

 Ege ÜniversitesiArkeoloji Bölümü’nün Aigai, Antandoros, Başur Höyük, Beycesultan Höyük, ÇattepeHöyük, Kadıkalesi, Kale-i Tavas, Klaros Bilicilik, Phokaia ve Yeşilova Höyük’ükazılarındaki fotoğrafların yer aldığı “Geçmişin İzinde” Fotoğraf Sergisi’ninaçılışı Hamza Rüstem Fotoğraf Evi bahçesinde düzenlenen kokteyl ile yapıldı. 

Açılışta konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak,“Barışın vemedeniyetin yolunun sanattan geçtiğine olan inançla, kentimizi, sanatın tümrenklerine boyamaya kararlıyız. Tiyatrodan resime, müzikten edebiyata kadar,sanatın her dalını Karşıyaka’da yaşatmak istiyoruz. Bu anlayış ileKarşıyaka Belediyesi, geçen yıl olduğu gibi, bu yılda “EgeArt Sanat Günleri”nedesteğini esirgemiyor. Ülkemizin başlıca eğitim kurumlarından Ege Üniversitesiile birlikte bugüne kadar, kültür ve turizm alanında önemli çalışmalara imzaattık. Bundan sonra da, bu işbirliğimiz devam edecektir. EgeArt SanatGünleri’ne emeği geçen herkesi kutluyor, başarılar diliyorum” dedi.Sergi, 15 Aralık 2013 tarihine  kadar açık kalacak.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Arşiv