Geleceğin diplomatından yüzmede Türkiye 2’nciliği

  • 0
  • 706
Yazı Boyutu:

Açık Su dalında olimpiyatlara katılan ilk Türk sporcu olmayıhedefleyen İzmir Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisi MahirGöktuğ Davun, Türkiye Açık Su Şampiyonası’nda Türkiye 2’incisi oldu.  

12 yıldır kendini yüzme sporuna adayan, pek çok kez millitakım kampına davet edilen ve milli olarak da müsabakalara katılma şansıyakalayan İzmir Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü birinci sınıföğrencisi Mahir Göktuğ Davun, Çanakkale’de yapılan Açık Su TürkiyeŞampiyonası’nda 2’nci oldu. Başarısını Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyes ilepaylaşan Davun, hedefinin Türkiye adına Açık Su dalında olimpiyatlara katılanilk sporcu olmak olduğunu söyledi. Öğrencilerinin akademik başarılarının yanısıra sosyal ve sportif alandaki etkinlikleri ve başarılarını dadesteklediklerini hatırlatan Rektör Erciyeş, “Öğrencimizin gelecek günlerdeüniversitemiz adına katılacağı yarışlardan da başarılar ile döneceğineinanıyoruz” dedi. 

Avrupa Len Cup’ta4’üncü
Türkiye 2’nciliğinin ardından da milli takım kampına bir kezdaha davet edilen Davun, ilk kez katıldığı büyükler kategorisindeki yarışta 2saat 19 dakika suda kaldığını söyledi. Yüzmenin kendisi için vazgeçilmez birtutku olduğunu dile getiren Davun, “Uzun yıllardır spor yapmanın getirdiğidisiplin ile derslerimdeki başarımın da yükseldiğini görmek mutluluk verici.Hazırlık sınıfını atlayarak başladığım Uluslararası İlişkiler Bölümü eğitimiminardından hedefim gelecekte ülkemi başarı ile temsil edecek bir diplomat olmak.Ancak ondan önce ülkemi Açık Su dalında olimpiyatlarda temsil eden ilk Türksporcu olmak istiyorum” dedi. Geçmiş yıllarda Avrupa Len Cup müsabakalarında4’cü olan Davun, gelecek günlerde Üniversitelerarası Spor Müsabakalarında İzmirÜniversitesi adına yarışacak. 
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şampiyonluk bekliyoruz

3 Türkiye Şampiyonluğu

17. Yarımada Spor Oyunları ve Çeşme Yarı Maratonu başlıyor!

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Arşiv