Geleceğin yıldızları

  • 0
  • 884
Yazı Boyutu:

İzmir’in Aliağailçesinde, Aliağa Belediyesi ve Aliağa Gençlik Spor kulübü işbirliğinde Türkfutboluna yeni yıldızlar yetiştiriliyor. Aliağa’da çocuklara spor yapma imkanısağlayarak, antrenör gözetiminde sporcu yetiştiren AliağaSpor kulübü, açtığıyaz spor okullarıyla yüzlerce miniği geleceğin yıldızı olarak eğitiyor. AliağaBelediyesi ENKA Spor Tesisleri'nde verilen eğitimlere katılan geleceğinfutbolcu adayları antrenmanda terlerken, aileleri de saha kenarında ayrı birheyecan yaşıyor.

YÜZLERCE YILDIZ ADAYISAHADA

Aliağa Belediyesi ile AliağaSpor Kulübü işbirliğindesürdürülen Futbol Yaz Spor Okulu’na 2001-2008 arası doğumlu yüz elliyi aşkınminik futbolcu adayı katılıyor. Minikler ve gençlerden oluşan futbol kadrosuantrenmanlarını teknik direktör Murat Topal ve antrenörler Yoldaş Coşkun, DoğanTaneli, Yusuf Küçükakyüz, Zeki Uyar, Bilal Özkurt eşliğinde sürdürüyor.

Yeteneklerine ve fizik yapılarına göre düzenlenen gruplardaeğitilen çocuklar hem kulübün alt yapısı hem de Türk futbol dünyası için önemlibir oyuncu kaynağı oluyor. Her yaş grubunun ayrı bir antrenman programına tabitutulduğu futbol okulunda yetenekli olanlar tespit ediliyor. Antrenörlertarafından yetenekleri keşfedilen minikler, Aliağaspor’un altyapı takımlarınakazandırılıyor.

AİLELERDEN MİNİKLERETAM DESTEK

kulübü Futbolun inceliklerini deneyimli antrenörlerdenöğrenen minikler antrenman dışında da arkadaşlarıyla keyifli bir tatilgeçiriyor. Antrenmanlar sırasında minik futbolcuları izleyen aileleri de buheyecanı onlarla birlikte yaşıyor. Futbolda antrenmanlara yüzelliden fazlaöğrenci katılırken, futbolun büyülü dünyasına katılmak isteyen yeni oyunculariçin de kayıtlar devam ediyor.

TEKNİK DİREKTÖR MURATTOPAL: “ÇOCUKLARDAN YOĞUN İLGİ VAR”

Teknik direktör Murat Topal, yaptığı açıklamada, “2013-2014Yaz Spor Okulu eğitimlerine 3 hafta önce başladık. Çocuklardan yoğun bir ilgivar. Gelecekte Aliağaspor’da oynayabilecek genç yeteneklerimizi bu guruplarıniçinden seçeceğiz. Bu yıl yaş gruplarına ilişkin takımlarımıza yetenekliçocuklarımızı dahil edeceğiz. Aliağaspor’a ve Türk futboluna yeni oyuncularkazandırmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

UĞUR EREN: “BİR ÇOKKULÜP GENÇ YETENEKLERİMİZİN PEŞİNDE”

Aliağa Spor Kulübü Başkanı Uğur Eren, miniklerin sporayönlendirilmesinde Yaz Spor okullarının büyük önemi olduğunu söyledi. Aliağa’dafutbolun çok sevildiğini söyleyen Eren, “Aliağa’da futbola yoğun bir ilgi var.Bu dönem gençlerimiz için en verimli dönem. Buradaki eğitmenlerimizin hepsiakademi mezunu, alanında uzman kişiler. Kulübümüz bünyesinde çocuklarımıza vegençlerimize kazandırdığımız futbol ve hayat becerileri onların ilkeli birersporcu olmasını sağlıyor.” Dedi.,

Kulüp Başkanı Uğur Eren, sadece minik sporcuların değil,ailelerin de antrenmanlar sırasında keyifli zaman geçirdiğini ifade ederek,“Biz, öncelikle iyi bir insan, başarılı bir sporcu ve eğitim ile futbolu birarada götürebilecek sağlıklı nesiller yetiştirebilmek için uğraşıyoruz.Oyuncularımız, aileleri ve kendi yaş grupları ile burada keyifli zamangeçiriyorlar. Birçok kulüp buradaki genç yeteneklerimizin peşinde. Hedefimizyetenekli futbolcuları keşfedip spor dünyasına kazandırmak” dedi.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Maraton İzmir’de ödüller dağıtıldı

En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton

Uluslararası standartlara sahip spor tesisi için gün sayıyor

Arşiv