Geleneksel Bahar Konseri Aşık Veysel'de

  • 0
  • 1.148
Yazı Boyutu:

İzmir Devlet Opera ve Balesi’ningeleneksel Bahar Konseri, 7 Haziran’da Aşık Veysel Rekreasyon Alanı AçıkhavaTiyatrosu’nda.

 İzmir Devlet Opera veBalesi, bu sezondaki Bahar Konseri’ni 7 Haziran 2014 Cumartesi günü saat21.00’de Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Açıkhava Tiyatrosu’nda sunacak. 

İZDOB solistleri,orkestrası, korosu, balesi, çocuk balesi ve çocuk korosunun görev alacağı Bahar Konseri’nde, tüm dünyanın veülkemizin en çok tercih ettiği opera aryaları, koral bölümleri, uvertürleri,çeşitli danslarla süslenerek sunulacak. 

Bahar Konseri’nişef İbrahim Yazıcı yönetecek. Sopranolar Elif Genek, Filiz Güneş, Evren Işık,Burçin Çilingir Savigne, mezzosoprano Anna Chubuchenko, tenorlar Oğuz Çimen,Levent Gündüz, Serkan Taylan, Aydın Uştuk, baritonlar Gökhan Koç, Tamer Pekerve Cengiz Sayın, bas Umut Tarık Akça’nın solist olarak görev alacağı konserinsahne düzenlemesini Haldun Özörten ve Aydan Çınar üstleniyor. Koroyu şef SlavilZdradkov Dimitrov, koreografiyi Banu Dağcıoğlu, çocuk balesi koreografisiniHülya Nüfusçu hazırlıyor. Gösteri için çocuk korosu şefliğini Şahin Erkılıç, ışıktasarımcılığını ise Sedat Özen üstlendi.     

Bahar Konseri’ninprogramı şöyle:
J. Strauss’un İlkbahar Sesleri,
G. Bizet’nin Carmen operası uvertürü, Escamillo arya, Carmen arya ve çocukkorosu,
Selman Ada’nın Aşk-ı Memnu operasından Beşir ve Bihterarya,
C. Gounod’nun Faust operasından Mephistopheles arya, Romeo ile Juliette operasından Juliettearya,
Ferit Tüzün’ün Midas’ın Kulakları operasından koralbölüm,
R. Leoncavallo’nun Palyaçolar operasından Canio arya,
G. Puccini’nin Tosca operasından Scarpia  arya,
G. Verdi’nin Rigoletto operasından Dük arya, Maskeli Balo operasından Renato veRiccardo arya, Il Trovatore operasındanÇingeneler Korosu, Aida operasından koralbölüm (Zafer Marşı), Nabucco operasındanEsirler Korosu, La Forza del Destino operasındanLeonora arya ve La Traviata operasındanBrindisi.    
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıylagerçekleştirilecek olan Bahar Konseri’neait biletler; 20.- TL, 15.- TL ve 10.- TL bedelle İZDOB gişesinden vewww.dobgm.gov.tr internet sitesindenve Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Açıkhava Tiyatrosu gişesinden satılmaktadır.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Cumhuriyet Kültürünün 100 Yılı

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Arşiv