Geleneksel Türk Sanatları yeniden hayat buluyor

  • 0
  • 561
Geleneksel Türk Sanatları yeniden hayat buluyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Tezhip, Minyatür, Çini ve Kaligrafi sergisinin açılışına katılan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Mustafa Kemal Atatürk'ün  “Sanatsız kalan bir toplumun hayat damarlarından biri kopmuş demektir”sözünün önemine dikkat çekerek “Tüm dünya bu sözün ne kadar önemli olduğunun yaşanan olaylardan sonra bilincine vardı. Bizler de ülkemizde yerel yönetimler olarak bu sanat eserlerini sergileyecek yeni mekanlar açmalıyız. Karabağlar'da 1-2 yıl içinde açacağımız kültür merkezlerinde geleneksel Türk sanat eserlerine yer vereceğiz” ifadesini kullandı.

Sanatçılar Füsun Türkeli, Ebru Camkıran, İlkay Kanar ve Arya Kamalı'nın kurduğu İzmir Geleneksel Sanatlar Topluluğu (İGST) Ticaret Odası Sergi Salonunda “Tezhip, Minyatür, Çini, Kaligrafi” sergisi açtı. Toplam 21 sanatçının eserleriyle katıldığı serginin açılışını Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu yaptı. Serginin ve geleneksel sanatlar topluluğun kurucusu Arya Kamalı kuruluş amaçlarının  İzmir'de geleneksel sanatlarla uğraşanları tanıştırmak ve eserleri hakkında sanatseverlere bilgi vermek olduğunu ifade ederek, “İzmir'de bu sanatı yapan bir çok sanatçımız var. Amacımız İzmir'de bu sanatla uğraşanları biraraya getirip buluşturmak” diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu  sanatçılar ile birlikte dolaşarak eserleri yakından inceledi, sanata ve sanatçıya yerel yönetim olarak destek olacağının altını çizdi. Toplam 80 eserin yer aldığı sergi 23 Ocak tarihine kadar açık kalacak.

Sergide eserleri yer alan sanatçılar
Arya Kamalı, Aygün Selvitopu, Emre Öztürk, İlkay Kanar, Nilgün Erdoğan, Yücel Alkışoğlu, Melike Akkaya, Esra Çimen, Nesrin Kardeş, Hamza Gönül, Fatma Sarıbaş, Serpil Camkıran, Mehtap Araz, Gülnur Çavuş, İpek Özbudak, Mehmet Karaaylan, Burcu Gezer, Huriye Oğuz,Samile İlter, Feride Köse

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Dünya Prömiyeri İzmir'de

Çağdaş Yaşam Çocuk Korosu Performansıyla Unutulmaz Anlar Yaşattı

Yaz Gecesi’ne hazır mısınız?

Osmanlı Dönemi Duvar ve Tavan Resimleri

Ruhu genç İzmirliler gösterileriyle büyüledi

Atatürk'ün Hayatı Şarkılar ve Şiirlerle Yankılanacak

Arşiv