Genç piyanistlere alkış

  • 0
  • 717
Yazı Boyutu:

Genç yeteneklere sahnesini açan Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi, piyanonun büyülü dokunuşlarını klasik müzik tutkunlarıyla buluşturdu. Resital dizisinin ilkinde İlter Vurucu sahne aldı. Vurucu başarılı performansıyla alkış aldı.
 
Sekiz yaşında piyano dersleri almaya başlayan Vurucu, 2008 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Piyano Bölümü’nden, sınavını birincilikle kazandığı Hannover Müzik Yüksek Okulu’ndan da 2011 yılında mezun oldu. 2005 yılında Ankara’da düzenlenen Yamaha Burs Ödülü yarışmasında birincilik, 2012’de Ankara Devlet Konservatuarı 1.Ulusal Piyano Yarışmasında ikincilik ödülü almış bulunan sanatçı, 1999’dan beri çalışmalarını Oya Ünler Bayka ile sürdürmektedir.
 
Sanatçı İlter Vurucu, resitaline Beethoven’ın Op.28 Re Majör “Pastoral” Sonat’ı ile başladı. Ardından Schubert’in Op.15 Do Majör “Wanderer Fantazi”si ile devam edecek. Dinletinin ikinci bölümü Liszt’in Si Minör Sonat’ı ile sürdürdü. Sanatçının başarısı büyük alkış topladı.
 
2. Konserde sahne Başar Can Kıvrak’ın olacak
Ödüllü genç sanatçılar konserlerinin ikincisinin konuğu ise Başar Can Kıvrak olacak. Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi’nde 25 Şubat 2013 Pazartesi günü saat 20.00’de sahne alacak olan sanatçı sevenlerine unutulmaz anlar yaşatmak için hazırlanıyor.
 
Moskova Çaykovski Devlet Konservatuvarını 2012 yılında Elisso Virsaladze’nin sınıfında en yüksek dereceyle (kırmızı diploma) bitiren Kıvrak, ulusal ve uluslararası yarışmalarda birçok ödül kazanmış yetenekli sanatçılarımızdan. 2012 yılında Ruşen Güneş ile birlikte oda müziği topluluğuna katılan, yurtiçi ve yurt dışında solo ve oda müziği dalında konserler veren sanatçımız halen Moskova Çaykovski Konservatuvarında doktora eğitimini sürdürmektedir.
Başar Can Kıvrak, resitaline Beethoven’ın Op.8a “Les Adieux” Piyano Sonatı ile başlayacak. Ardından Brahms’ın Op.119 Dört Piyano Parçası ile devam edecek. Kısa bir aranın ardından Liszt’in Macar Rapsodisi No.9 “Peşte Karnavalı” ve Szymanowski’den Çeşitlemeler ile sürecek. Sonatlar ve rapsodilerin sihirli tınılarında, ruhumuzu zenginleştireceğimiz müzik yolculuğunun etkinlik davetiyeleri, Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesinden sağlanabilir. (Tel: 330 64 04)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanat ve ideoloji konuşuldu

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

Arşiv