Gençler spor,esnaf bayram yapıyor

  • 0
  • 757
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Sportif KayaTırmanışı Topluluğu(EKATT) etkinliklerine bu hafta Kaynaklarda devam etti. EgeÜniversitesinin bünyesinde barındırdığı topluluklardan olan EKATT üyelerinespor yaparken doğayla iç içe olma olanağı sağlıyor. Her pazar etkinliklerinisürdüren EKATT, Sportif Kaya Tırmanışını Egelilere tanıtmak ve iyi tırmanışyapabilen bireyler yetiştirmeyi amaçlıyor.Yoğun sporcu akını,esnafın da yüzünügüldürüyor.  

Ekstrem bir spor olan Sportif KayaTırmanışını Ege Üniversitesi öğrencileriyle tanıştıran topluluk (EKATT),üyelerine doğa ve spor bilincini aynı anda kazandırıyor. Her Pazar günü sabaherken saatte toplanıp etkinlik alanı olan Buca Kaynaklar Köyü’ne giden EKATTüyeleri Kaya Tırmanışı Sporunu gerçekleştirirken aynı zamanda arkadaşlıkortamının ve doğa sevgisinin pekişmesine olanak sağlıyor.

Genellikle İzmir/Buca’nın Kaynaklarköyüne giden ekip köye 45 dakikalık yürüyüş mesafesindeki kayalık alandatırmanışlarını gerçekleştiriyor. Gerekli önlemlerin alınması durumunda hem ekipüyeleri hem de köy halkı tehlike arz edecek bir durumla karşılaşmıyor. Doğalyaşam alanlarına zarar vermeden sporlarını yapan ekip üyeleri, her hafta pazargününü tırmanışa ayırıyor. 

KÖYLÜESNAFIN MEMNUNİYETİ 
EKATT için geleneksel hale gelen faaliyet öncesi Pazar kahvaltıları,  Kaynaklar Köyü esnafının yüzünü güldürüyor.EKATT üyeleriyle birlikte yüzlerce sporcunun, kahvaltılık alışverişlerisayesinde hem tırmanıcılar organik ürünlerin tadına bakıyor hem de köylü esnafbu işten kârlı çıkıyor. Sadece EKATT üyeleri değil, gerek özel gerekse farklı üniversitelerdekibu sporla uğraşan tüm sporcular kaynaklar köyünün müdavimi haline geliyor.
Özge Demirkol,Çağlar Özdoğru,Burak Volkanlı   İZMİR(EgeAjans)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şampiyonluk bekliyoruz

3 Türkiye Şampiyonluğu

17. Yarımada Spor Oyunları ve Çeşme Yarı Maratonu başlıyor!

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Arşiv