Gol kralı Bostanlıspor'dan

  • 0
  • 954
Yazı Boyutu:

Türkiye Gençler Sualtı Ragbisi Şampiyonası’na ilk kez katılan ve büyük bir başarı elde ederek 5. Sırayı alan Bostanlıspor, bir de gol kralı çıkardı…
Ege Üniversitesi Prof. Dr. Servet Akgün Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’nda yapılan şampiyonaya çok genç ve tecrübesiz bir takım ile ilk kez katılan Bostanlıspor, şampiyonada 2 galibiyet, 2 beraberlik, 2 yenilgi aldı. İlk şampiyonasında Türkiye Beşinciliği elde eden Bostanlıspor’un 18 yaşındaki oyuncusu Dorukhan Akçakaya, şampiyonada 15 golle gol krallığını elde etti.
 
Şampiyonaya U21 (21 yaş altı) takımlarının katıldığını ifade eden Bostanlıspor Başkanı Avni Erboy, “Türkiye Gençler Sualtı Ragbisi Şampiyonasına İzmir Üniversitesi’nin katkılarıyla ilk kez katılan takımımız, rakiplerine göre yaşça küçük ve oldukça tecrübesizdi. İlk kez yarışan ve tecrübe kazanması amaçlanan takımımız 2 galibiyet, 2 beraberlik aldı. Şampiyon ve 2. olan takımlara ise yenildi. Şampiyonada 22 gol atan takımımız, 15 gol yedi. Gollerimizin 15’ini 18 yaşındaki sporcumuz Dorukhan Akçakaya atarak şampiyonada en fazla gol atan sporcu ünvanını elde etmesi bizim için ayrı bir onur ve sevinç kaynağı oldu” dedi.
 
Bostanlıspor sualtı ragbisi takımı antrenörü Çağatay İnallı, Turnuvada şampiyonluğu ev sahibi Ege Üniversitesi’nin güçlü kadrosuyla beklendiği gibi elde ettiğini belirterek, “Tarihimizde ilk kez yarışan ve Türkiye Beşincisi olan U21 (Genç) Sualtı Ragbi Takımımızda bazı oyuncularımız ilk kez havuzda mücadele etti. Oldukça tecrübesizdi. 2 oyuncumuz daha önce A Takımımızla maça çıkmıştı. Diğer oyuncularımız ise ilk kez lig maçı oynadı. Üstelik rakiplerinden 3-5 yaş küçük olanlarda vardı. 5.lik bizim için küçümsenmeyecek bir başarıdır. Üstelik, gol kralı olan Dorukhan ile de sevincimizi perçinledik. Önümüzdeki yıllarda hedef, ilk üç ve şampiyonluk olacak” diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Arşiv