GÜLEN TARAF ALTAY OLDU

  • 0
  • 573
Yazı Boyutu:

Kadınlar Basketbol 2. Ligi (TKB2L) E Grubu’nda iki yenilgisiz takımın karşılaşmasında gülen taraf Altay Konak Belediyespor oldu. Bursa temsilcisi karşısında baştan sona önde bir oyun sergileyen, bir ara 21 sayı farkla öne geçen siyah beyazlı takım 67-56’lık skorla galibiyete ulaştı.
 
Ev sahibi ekipte Latoya Thomas 13 sayı 14 ribaund, Deniz Boz 17 sayı 3 ribaundla takımlarının en skorer isimleri olurken WhitnetJones’un 16 sayı 14 ribaunt ve Gamze Türkoğlu’nun 11 sayı 10 ribaundu galibiyet için yeterli olmadı.
Altay Konak karşılaşmaya çok hızlı bir başlangıç yaptı. İlk üç dakika 8-0, beş dakika ise 15-2 ev sahibi takımın üstünlüğüyle geçildikten sonra çeyrek 21-9 sona erdi. Deniz Boz ve Bircan Gökdemir’le skor üreten Altay savunma sertliğinden taviz vermedi ve soyunma odasına 17 sayı farkla 41-24 önde girdi.
Üçüncü çeyrekte her iki takım da hücumda zorlandı. Altay Konak Seda ve Bircan’la pota altından müsait atışlardan yararlanamazken deplasman takımı Gamze ve Jones’la skor üretti ve karşılaşmanın final periyoduna 53-39 girildi. Son çeyrekte savunma direncini arttıran Bursa Büyükşehir 5 dakika içince Altay’a tek basket izni verdi ve farkı 10 sayıya indirdi (56-46). Bu dakikadan sonra Altay Konak pota altını etkili kullanmaya başladı.
Latoya Thomas takımına kazandırdığı sayılarla farkın tek hanelere inmesine izin vermedi. Siyah Beyazlı ekip son 2 dakikaya 66-50 önde girdi. Kalan sürede hakemlerin sertliğe izin vermesiyle Altay Konak hücumlardan boş döndü ve karşılaşma 67-56 sona erdi.
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan Büyükşehir Belediyespor maçının ardından Bursa karşısında da takımını yalnız bırakmadı. “Kadının gülen yüzü Konak’ın basketbolcularını kutlarım. Hep böyle yüzümüzü güldüren sonuçlar almalarını temenni ediyorum ”diye konuştu.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Şampiyonluk mücadelesi veren Karşıyaka’ya destek

Sporda Bayraklı farkı!

Medical Point Run, çocuklar için koştu!

Arşiv