Güzel sanatları halkın ayağına götürüyorlar

  • 0
  • 1.115
Güzel sanatları halkın ayağına götürüyorlar
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Milli kültürümüzün ve kimliğimizin vazgeçilmez temelunsurlarından biri olan güzel sanatların halkımızın ayağına götürülmesi,tanıtılıp sevdirilmesi amacı ile sosyal sorumluluk projeleri kapsamında AlsancakRotary Kulübü ve Foça Belediyesi işbirliği ile; İzmir Devlet Opera ve Balesi,İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, D. E.Ü. Devlet Konservatuvarı, E. Ü. Devlet Konservatuvarı, TRT ve halksanatçılarından oluşan  Turkish BrassEnsemble Orkestrası ile 26 Eylül 2014 Cuma günü saat 20.00’daİzmir ili Foça ilçesi,  Kozbeyli Köyü Merkez olmak üzere Foçailçesine bağlı 7 Köy halkına (Yeni Foça, Bağarası, Geren KöyBeldeleri, Yeni Bağarası, Ilıpınar, Yeniköy, Kozbeyli) ücretsiz olarak 7Köy 1 Konser konseptinde büyük bir Halk Konseri gerçekleştirecek.

 

AMAÇ HALKIN ESTETİK BEĞENİ VE MORAL DEĞERLERİNİ YÜKSELTMEK

Turkish Brass Ensemble Orkestrası’nın Güzel Sanatlareğitiminin mümkün olabilecek her türlü araç, gereç, yol ve yöntem ile okulöncesi, okul sırası ve okul sonrası her yaştaki insanımıza çok çeşitli kültürve sanat etkinlikleri ile ulaşılarak güzel sanatların tanıtılması, halkımızınsanatsal duyarlılıklarının eğitilip, geliştirilmesi, beğeni düzeylerinin veestetik duygularının yükseltilmesi amacı ile gerçekleştirileceği konserdenostaljik olarak gaz lambası ışığı kullanılırken, ayrıca  traktörrömorkları da podyum olarak kullanılacaktır.

 

KÖYDE OPERA , BALE ve ZEYBEK

Turkish Brass Ensemble Orkestrası’nın gerçekleştireceğikonserde Klasik Müzikten, Operadan, Türk Halk Müziğinden, Türk SanatMüziğinden, Tiyatro sanatından, Şiir sanatından, Resim sanatından, HalkDanslarından örnekler sunulurken, ilk kez köy meydanında İzmir Devlet Opera veBalesi’nden  Balerin Burcu Olguner veDans sanatçısı Görkem Dizdar orkestranın seslendireceği Valslerde , balesanatına ilişkin örnekler verirken, Ege Türkülerinde Ege Üniversitesi HalkDansları Bölümünden Zeybek Selim Özyol da halk danslarından örnekler verecek.

 

KÖY ÇOCUKLARINA ENSTRÜMANLAR TANITILACAK

Turkish Brass Ensemble Orkestrası  Genel SanatYönetmeni Kenan Gökkaya’nın yönetiminde gerçekleştirilecek etkinlikteGenel Sanat Yönetmeni tarafından köydeki çocuklara enstrümanlar teker tekertanıtılacaktır. Ayrıca orkestranın seslendireceği marşlarda ve türkülerde deköy halkından köy korosu oluşturulacaktır.

 

KOZBEYLİDE AŞIK VEYSELDEN MOZARTA

Güzel Sanatların bütün dallarının sahneleneceğietkinlik W.A.Mozart’ın Türk Marşı ile başlarken, G.Verdi’nin La donnae mobile aryası, G.Bizet Carmen Fantasy, Ernesto DeCurtis Torna Surriento, Hammâmizâde İsmail Dede Efendi Yine BirGülnihal, Secaattin Tanyerli İlk Türk Tangosu Sevdim Bir GençKadını, Aşık Veysel Uzun İnce Bir Yoldayım,Dario Moreno Deniz veMehtap, GerardoMatos Rodriguez La Cumparsita, G.Verdi Aida ZaferMarşı, P.I.Çaykovski Çiçeklerin Valsi,Teodoro Cottrau SantaLucia, Kevser Hanım Nihavent Longa, Necdet Koyutürk PapatyaGibisin Beyaz ve İnce, İzmir’in Kavakları vb. eserler seslendirilirken, solistolarak İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Solistlerinden DeryaGönüldaş Türk Halk Müziği, Türk Sanat Müziği ve Tangoları seslendirirken,operalardan Aryaları ve Napoliten eserleri İzmir Devlet OperaSolistlerinden Burak Dabakoğlu seslendirecektir.

 

TOPLUMUN HER KESİMİNE SANATI TANITIP SEVDİRİYORUZ

Turkish Brass Ensemble Orkestrası Genel SanatYönetmeni Kenan Gökkaya; ‘’Kültür ve sanatın yaşamsal öneminin ve bualandaki görev ve sorumluluklarımızın bilincinde olarak kültür ve sanatıhalkımızın ayağına ve yurdumuzun dört bir köşesine götürmek, herkese ve herkesime tanıtıp sevdirmek ve yaygınlaştırmak amacı ile projelendirdiğim KöyKonserlerinin en önemlilerinden birini daha çocuklarımızın ve halkımızınhizmetine sunmak mutlulukların en güzeli’’ dedi.

 

BÜTÜN ÇEVRE KÖY VE BELDE HALKI KONSERE DAVET EDİLDİ

Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ ; ‘’Sanatın vesanatçının Kozbeyli’de  bütün Foça halkıile buluşması noktasında ev sahipliği yapmak bizleri gururlandırıyor. Ev sahibiolarak başta Turkish Brass Ensemble sanatçıları olmak üzere, Alsancak RotaryKulübümüze ve tüm emeği geçenlere teşekkür ederken, bütün yöre halkımızı bubüyük sanat şölenimize davet ediyorum’’ dedi.

 

Alsancak Rotary Kulübü Başkanı Levent Veryeri ; Kentimizinkimliğini oluşturan sanat kurumlarının değerli sanatçıları ile Opera, Bale,Müzik, Dans sanatını başta köy çocuklarımız olmak üzere 7 Köy Halkına 26Eylül 2014 tarihinde Kozbeyli  Köy Meydanı’nda ulaştıracak olmak AlsancakRotary Kulübü olarak bizleri son derece mutlu etmektedir. Çünkü  ülkelerive Milletleri başkalarından ayıran, onlara tüm dünyada kimlik, kişilik vesaygınlık kazandıran en önemli ölçüt kültürel ve sanatsal gelişmişlikdüzeyleridir. Bu düşüncelerle 26 Eylül 2014 tarihinde saat20.00’da Foça Kozbeyli Köy Meydanı’nda Foça Belediyemiz ilegerçekleştireceğimiz bu güzel sosyal sorumluluk projemize başta Köy halklarıolmak üzere bütün İzmirlileri Alsancak Rotary Kulübü olarak davetediyoruz’’ dedi.


YORUM YAZ
Diğer Haberler

Avrupa Film Günleri başladı

Paris Yalnızlığı İzmirli sanatseverlerle buluştu

Cumhuriyet Kültürünün 100 Yılı

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Arşiv