Güzelbahçe’de Atatürk’e anıtlı anma

  • 0
  • 644
Güzelbahçe’de Atatürk’e anıtlı anma
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 77. Yıldönümü nedeniyle Güzelbahçe’de çeşitli anma etkinlikleri düzenlendi. Belediye bahçesine konulan Atatürk Anıtı törenle açıldı.

10 Kasım nedeniyle ilk tören Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin Kulözü, Garnizon Komutanı Albay Turhan Özkal, Belediye Başkanı Mustafa İnce, siyasi partilerin başkan ve yöneticileri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş ile öğrencilerin katıldığı törende çelenk konuldu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Törenlere daha sonra Güzelbahçe Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen anma etkinliği ile devam edildi. Törende Vali Kazım Paşa İlköğretim Okulu ile Özel Martı Koleji öğrencilerinin hazırladığı “Müzikli Atatürk Destanı Oratoryosu” sunuldu. İlçedeki okullar arasında düzenlenen şiir okuma, kompozisyon yazma, resim ve Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirme dallarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Atatürk’ü anma etkinlikleri kapsamında ayrıca belediye bahçesine yaptırılan 2.60 metre boyundaki bronz Atatürk Heykeli’nin açılışı gerçekleştirildi.
Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin Kulözü’nün de katıldığı törende konuşan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa Önce, “Bize Türkiye Cumhuriyeti’ni emanet eden, kurtuluş savaşının eşsiz komutanı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anmak ve anlamak  her zaman yanımızda olduğunu hissetmek için bu anıtı yaptırdık. Yeniden düzenlediğimiz belediyemizin bahçesine bu heykeli koymaktan ve geleceğe emanet olarak bırakmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Bu arada Güzelbahçe’de başta belediye olmak üzere çeşitli merkezlerde Atatürk’ün anısına lokma döküldü.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İzmir’in planlamasını İzmirli mimarlar yapacak

Urla’da Enginar bereketi

ESHOT’ta görev değişimi

Çiğli’de Coşkulu 1 Mayıs Kutlaması

1 Mayıs'ta çalışanlarıyla bir araya geldi

Emeğin gücüyle geleceği inşa edeceğiz!

Arşiv