Güzelbahçe'nin karikatür oskarları

  • 0
  • 764
Yazı Boyutu:

Güzelbahçe Belediyesi'nindüzenlediği 2. Ulusal Karikatür Yarışması sonuçlandı.


Güzelbahçe Belediyesi'ninDenizcilik Festivali kapsamında düzenlediği 2. Ulusal Karikatür Yarışması'nayurdun dört bir yanından toplam 94 çizer 203 eserle katıldı. GüzelbahçeBelediye Başkanı Mustafa İnce, Dr. Rıfat Mutlu, (Karikatürcüler Derneği İzmirTemsilcisi), Mustafa Yıldız (Çağdaş Sanatçılar Platformu Sözcüsü), Sadık Pala(Karikatür Sanatçısı), Murteza Albayrak (Karikatür ) ve Çağlayan Bilgen'den(Basın danışmanı) oluşan seçici kurul, titiz bir değerlendirme sonucunda ödülelayık eserleri belirledi.
Konusu “Serbest” olankarikatür yarışmasında birincilik ödülünü Musa Gümüş, ikincilik ödülünü OğuzGürel, üçüncülük ödülünü ise Alperen Köseoğlu'nun eseri aldı.

Osman Güral Suroğlu, AşkınAyrancıoğlu, Muammer Olcay mansiyon ödülüne değer bulunurken, Ercan Baysal'Karikatürcüler Derneği', Burak Ergin 'Çağdaş Sanatçılar Platformu', Prof. Dr.Oğuz Makal ise 'Fikirland” özel ödülü kazandı.
Karikatürcülerin paraödüllerinin ve plaketlerinin 1 Temmuz'da düzenlenecek olan 3. DenizcilikFestivali'nde sahiplerine verileceği bildirildi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanat ve ideoloji konuşuldu

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

Arşiv