Halikarnas Balıkçısı 40’ıncı ölüm yıldönümünde anıldı

  • 0
  • 788
Yazı Boyutu:

Edebiyatın unutulmaz ismi Cevat ŞakirKabaağaçlı, ölümünün 40’ıncı yılında, yaşadığı evinin de bulunduğu HalikarnasBalıkçısı Sokağı’nda Konak Belediyesi ve Hatay Kültür Sanat Bilim SporGrubu’nun düzenlediği etkinlikle anıldı.  
        

Halikarnas Balıkçısı adıyla bilinen Cevat Şakir Kabaağaçlıiçin düzenlenen anma töreni ve fotoğraf sergisine Balıkçı’nın kızı İsmetKabaağaçlı Noonan, torunları Joanne Aliye Noonan Kutup ve Sibel Kabaağaçlı,manevi oğlu Prof.Dr. Şadan Gökovalı, yazar Hidayet Karakuş, ilk kadın OrtodontistAyşa Mayda, sanatçılar ve Hatay semti sakinleri katıldı.
Halikarnas BalıkçısıSokağı’nın tıklım tıklım dolduğu etkinlikte Balıkçı, Hatay Kültür SanatGrubu’nun seslendirdiği Bodrum türkülerle anıldı. İsmet Noonan, babasınınyoluğunun 40’ıncı yılında yalnız bırakmayan dostlara teşekkür ederken, ŞadanGökovalı da “Benim doğduğum gün, Halikarnas Balıkçısı’yla tanıştığım gündür; enmutlu olduğum gün onun güvenine ulaştığım gündür” diyerek duygulu anlaryaşattı. İsmet Noonan’ın arşivinden derlenen ‘Cevat Şakir Kabaağaçlıfotoğrafları’ sergisi ise hem etkinliğe katılanlar hem de sokaktan geçenlertarafından ilgiyle karşılandı.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Yaşlı Amca ile muhteşem final

45 dakikada 332 kg çöp

İlk iki etapta sona gelindi

Bize ilaç gibi geldi

Tohum Takas Şenliği'ne "tasarruf tedbiri" iptali

İZHED, Hemşireleri Unutmadı.

Arşiv