Hasan Rastgeldi, İTK Uşakizade Köşkü’nde

  • 0
  • 769
Yazı Boyutu:

İTK Uşakizade  Köşkü,sanatsal değerleri olan bireyler yetiştirmek ve çocuklara evrensel bakış açısıkazandırmak için belli aralıklarla resim, heykel ve fotoğraf sergilerine ev sahipliğiyapıyor. Cumhuriyet tarihimizin önemli mekanlarından biri olan İTK UşakizadeKöşkü’nün yeni konuğu ise, ulusal ve uluslararası eserleriyle birçok başarıyaimza atan Ressam Hasan Rastgeldi oldu.

Bugüne kadar 47 kişisel sergi açan, 100’ün üzerinde yarışmalıve karma sergilere katılan, eserleri uluslararası bianel ve sergilerdesergilenen, katıldığı yarışmalı sergilerden birçok ödül kazanan Ressam HasanRastgeldi- Retrospektif Resim Sergisi, İzmir Özel Türk Koleji Anadolu LisesiMüdürü Gülden Emre’nin ve Ressam Hasan Rastgeldi’nin açılış konuşması ve plakettöreninin ardından açılış kokteyli ile ziyaretçiler ile buluştu.

1951 yılında Latife Hanım’dan kiralanan, uzun yıllar eğitimamacıyla kullanılan ve 1979 yılında İzmir Özel Türk Koleji’nin mülkiyetinegeçen İTK Uşakizade Köşkü, 2001 yılında tamamlanan restorasyon çalışmalarındansonra aslına uygun eşyalarla düzenlendi. Uşakizade Köşkü etrafındakitamamlayıcı yapılar ve köşkün arka bölümünde yer alan Gazi Mustafa Kemal PaşaKültür Merkezi ile kültür dünyasının hizmetine açıldı.

Akademik kazanımların yanı sıra  sanatsal faaliyetlere de büyük önem veren veİTK Uşakizade Köşkü’nde düzenlenen sergiler ile sanata verdiği değeri gösterenİzmir Özel Türk Koleji, Ressam Hasan Rastgeldi’nin sergisinden önce, 5. EgeArtGünleri kapsamında düzenlenen Aydın Doğan Vakfı 

Uluslararası Karikatür Sergisi ve Çiğli Rotaract Kulübütarafından gerçekleştirilen fotoğraf sergisine, İzmirli Olmak Etkinliğikapsamında Ressam Nurhilal Harsa ve Uğur Çakı’nın sergilerine ev sahipliğiyaptı. İlerleyen dönemlerde de, bu yıl 12.si düzenlenecek olan Bahattin TatışResim Yarışması’nda ödül alan ve sergilenmeye değer görülen eserlerinsergilenecek.

2011 yılında gerçekleştirilen Bahattin TatışYarınlarda Var Olmak Ödülleri Töreni’nde, “Sanata Katkı” ödülüne layık görülen,Ankara ve İzmir Resim Heykel Müzeleri Devlet kurumları ile özel koleksiyonlardaeserleri  bulunan ressamın sanat hayatınabaşladığı günden bugüne kadar hazırlamış olduğu ve birçok sergide yer verileneserlerinden oluşan bir seçkinin İzmirli sanatseverlerin beğenisine sunulacağısergi 21 Nisan tarihine kadar gezilebilecek.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Alice’den esinlendi

Arşiv