Hasta Bakımında alternatif; “Evde Bakım”

  • 0
  • 816
Yazı Boyutu:

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi “Evde Sağlık ve Bakım HizmetlerindeYönetim ve Organizasyon Kursu” Tıp Fakültesi Muhittin Erel Amfisi’ndegerçekleştirildi. 

“Evde Bakım” kursuna Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyeleri,evde hizmet veren hasta bakıcıları ve öğrenciler katıldı.Kursta; evde bakım nedir, hasta bakıcısınıngörev ve sorumlulukları, evde sağlık hizmetleri nasıl uygulanır gibi konulardabilgi verildi.      

Prof.Dr Çiçek Fadıoğlu; “ Evde bakım Türkiye’de 2005’te çıkan yasayla uygulamaya konuldu. Şu anda artarak uygulanmaya devam ediliyor.Amerika ve Avrupa’ya oranla Türkiye’de eksiklikler mevcut. Bu eksiklikleringiderilmesi için Sağlık Bakanlığının  bazıdüzenlemelere gitmesi gerekmektedir” dedi. Evde Sağlık ve Bakım HizmetleriDernek Başkanı Aynur DİK; “ Evde bakım hizmetleriyle ilgili ilk derneğimiz İstanbul’daikincisi İzmir de kuruldu. Ankara derneğimiz  kurulum aşamasındadır. İlk taslağımızı 2005’tehazırladık. Evde bakımın sosyal hizmetlerle birlikte ilerlemesi gerekmektedir. Evdebakımın her aşaması ciddi, disiplin gerektiren bir süreç” diye konuştu.

Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr Gül Erdem ise evde bakım aşamasındadokümantasyonun önemini vurgulayarak, evde kullanılacak eşyaların kayıt altınaalınması gerektiğini ifade etti.(
İZMİR(EgeAjans/ Selen Koçak -    Fatma Çınar)

YORUM YAZ
Diğer Haberler

5 yıl sonra, kalbinin normal atışını duydu

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Arşiv