Havuzda büyük başarı

  • 0
  • 1.297
Yazı Boyutu:

İzmir Özel Fatih Koleji Genç Erkek Yüzme Takımı Tarih Yazdı. İsrail’de düzenlenen Dünya Gençler Yüzme Şampiyonası’nda İzmir Fatih Koleji Dünya İkincisi oldu. Büyük bir başarıya imza atan genç sporcular okullarında kahramanlar gibi karşılandı.
 
Törene İzmir Özel Fatih Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Doğanata, Liseler Müdürü Ayşegül Sabuncu, İlk ve Orta Okul Müdürü Muzaffer Özkan, İdareciler, veliler ve öğrenciler katıldı. Türkiye Şampiyonu olarak milli formayı giyen İzmir Özel Fatih Koleji Lise Yüzme Takımı İsrail’den Dünya ikinciliği kupasıyla döndü. Okullarında özel törenle karşılanan genç milli sporculara hitap eden İzmir Özel Fatih Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Doğanata, “Bu başarıya ulaşmak için yıllarca çalıştınız. Bu çalışmalar meyvesini verdi.  Size güveniyorduk, emindik. İkinci oldunuz ama birinci bile olabilirdiniz eminim.  Harikasınız. Daha büyük başarıları İnşallah ömür boyu kazanırsınız” dedi.
 
Dünya İkinciliği kupasını Genel Müdür Ali Rıza Doğanata’ya teslim eden genç sporcular, bir kez daha kupayı alkışlar eşliğinde kaldırdı.
Okul Orkestrası’nın çaldığı 10. Yıl Marşı ile coşan sporcular ve öğretmenleri “Türkiye’yi en iyi şekilde temsil ettiğimiz için gururluyuz” dediler.
Takım başarılarını dışında bireysel olarak da dereceleriyle kürsüden inmeyen sporcular Ay-Yıldızlı formayı hakkıyla temsil etti. Yüzme branşında ilk defa Türkiye’ye Dünya ikincili gibi önemli bir derece getiren Fatihliler bireysel Dünya Birincilikleriyle de kürsüden inmedi. 
Müsabakalar sonunda Almanya birinci, Türkiye ikinci, Polonya da üçüncü oldu.
Dünya İkincisi Genç Erkek Yüzme Takımımızın aldığı muhteşem dereceler:
 
Emre Dünya Şampiyonu:
Emre sakcı 50 metre serbestte 24.12 ile 1.oldu,100 serbestte 53.42 ile 1.oldu,50 kurbağada 31.35 ile 3.oldu.
İlker altınbilek 26.05 ile 50metre kelebekte 1. oldu.
Onat özyurt 100metre kelebekte 57.60 lık derecesiyle 2.oldu,100metre serbestte 54.20 lik derecesiyle 3.oldu.
Berk Özkul 50 metre sırtüstünde 28.08 lik derecesiyle 2.oldu.1.olan Alman sporcuya sadece 1 salise farkla geçildi.100 metre sırt yarışında da 1.00.39 luk derecesiyle 3. oldu.
Böylece Erkek Milli Takımımızdan 6 sporcumuzun 4'ü kürsü görmüş oldu.
4x50 Karşık Bayrak yarışında ise Onat Özyurt, Emre Sakçı, İlker Altınbilek ve Berk Özkul'dan oluşan takımımız 2. oldu.
Milli Takım Antrenörleri ve Beden Eğitimi Öğretmenleri Türker Oktay,  Bahar Oktay ve Serap Ateş ile uzun soluklu ve fedakarca çalışmalarının karşılığınıı alan genç sporcular Türkiye’ni ve İzmir’in gururu oldu.
6x50 serbest bayrak yarışında Da kürsüdeydik. Onat Özyurt, Emre Sakçı, İlker Altınbilek, Berk Özkul, Tunçhan Ceritoğlu, Adnan Burak Gökçek'ten oluşan takımımız 3.oldu ve madalya almayan sporcumuz kalmadı.
 
Nihan iki kere Dünya Şampiyonu:
Dünya şampiyonasında bireysel bayanlarda yarışan sporcumuz İlknur Nihan Çakıcı ise 50 metre serbest yarışında 26.75'lik derecesiyle, 100 metre serbest yarışında  da 58.24 yüzerek Dünya 1. oldu.50 metre sırtüstünde 31.30'luk derecesiyle 2.oldu.Nihan ayrıca Bireysel Bayanlar Milli Takımı’nın da kaptanlığını yaptı ve dereceleri dikkat çektiği için doping testinde geçirildi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Şampiyonluk bekliyoruz

3 Türkiye Şampiyonluğu

17. Yarımada Spor Oyunları ve Çeşme Yarı Maratonu başlıyor!

İzmir futboluna ‘bilimsel’ analiz

Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak

Denizde Ekonomi rüzgarı

Arşiv