Hayatını “Muğla” değiştirdi

  • 0
  • 795
Yazı Boyutu:

Muğla’da beyin ölümü gerçekleşen 48 yaşındaki kuaför Meftun Söymen’in bağışkaraciğeri İstanbul’da yaşayan Serkan Biçer”e (42) İzmir’de nakledilirken,Muğla’nın Biçer’in hayatında önemli rolü olduğu ortaya çıktı. Ebru Biçer, “Eşimİzmir doğumlu ama kütüğü Muğla. Üniversiteyi bu ilde okudu, ilk işine buradagirdi, biz de Muğla’da tanışıp evlendik. Bağışın da Muğla’dan çıkması çokanlamlı, bizi şaşırtı da. Muğla bir kez daha yaşamımızdaki dönüm noktalarındanbiri oldu” dedi.

Hafta sonunda Muğla’da beyin kanaması geçiren Meftun Söymen Muğla SıtkıKoçman Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne kaldırıldı. Söymen tümçabalara karşın kurtarılamadı, 13 Mayıs Salı günü beyin ölümü gerçekleşti.Acılı ailesi, nakil bekleyen hastalara can aşısı olması için Söymen’inorganlarını bağışladı. Nitekim Söymen’in organlarının nakledileceği uygunalıcıların bulunması için Sağlık Bakanlığı ile iletişime geçildi. İzmir veİstanbul’da uygun hastalar belirlendi. Bunun üzerine Söymen’in organlarınıalmak için bu iki kentten ekipler Muğla’ya geldi. Söymen’in karaciğeri İzmirKent Hastanesi’ne, böbrekleri İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne,kalbi İstanbul’da bulunan Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitimve Araştırma Hastanesi ile akciğeri Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim veAraştırma Hastanesi’ne götürüldü. 

HAYATLARINDA MUĞLA’NIN YERİ AYRI
Söymen’in karaciğeri İzmir Kent Hastanesi’nde Doç. Dr. Murat Kılıçbaşkanlığındaki ekip tarafından İstanbul’da yaşayan bir çocuk babası SerkanBiçer’e nakledildi. Biçer, başarıyla geçen naklin ardından yoğun bakımservisine alınırken, eşinin ameliyata giderken organ bağışı yapan aileyeteşekkür ettiğini vurgulayan Ebru Biçer, “Eşimin rahatsızlığı 2009’da başladı. Ozaman İzmir’deydik. Primer Sklerozan Kolanjit tanısı bir ay süren tetkiklerdensonra koyuldu. Sürekli yorgunluk, halsizlik, uyuma şikayetleri vardı. İki yılönce İstanbul’a taşındık, eşim özel bir şirkette yönetici. İşten iş dönüşümutlaka bir iki saat uyuyup dinlenmek zorundaydı. Atak dönemlerinde trombositiçok düşüyor, bu onu daha da halsiz bırakıyordu. Eşimin hastalandığındahamileydim. Şimdi 5 yaşında olan oğlumuz Ata babasıyla oynamak istiyor. Ancakeşimin dalağının patlama riski yüzünden oğlumuzu oynarken babasına çarpmamasıiçin uyarıyorduk. Eşim baba olmanın keyfini bile çıkaramamıştı” diye konuştu.   

Öte yandan Ebru Biçer, bağış organın Muğla’dan gelmesinin kendileri içinfarklı anlamı olduğunu belirterek, şöyle konuştu:“ İstanbul’a taşındıktan sonra doktorumuzu değiştirmemiştik. İlaç tedavisisürüyor, diyetine dikkat ediyordu. Sorun yaşadığımızda İzmir’e gidip geldik.Nakil, eşimi bu hastalıktan kurtaracaktı. Çünkü hastalık her şeyi, iş, sosyalyaşamını çok etkiliyordu. Neredeyse iki yıldır hafta sonları dışarı çıkmıyoruz.Ona evde yorulmayacağı bir düzen kurmuştuk. Kara sarı olmuştu, son dönemlerderesim bile çektirmiyordu. İzmir Kent Hastanesi’nde kadavra listesindeydik.Aradılar, Muğla’dan bağış çıktığını bildirip, nakil için çağırdılar. Muğla’nınyaşamımızda yeri ayrıydı. Bizi hem sevindirdi, hem de çok şaşırttı. Eşiminhayatının dönüm noktalarında hep Muğla olmuştu. Eşim İzmir’de doğmuş ama kütüğüMuğla’da. Muğla Üniversitesi’nde işletme okudu. İlk işine bu kentte girdi. Bizde Muğla’da tanıştık, evlendik. Hayatını kurtaran bağış da Muğla’dan geldi.Artık Muğla bizim için çok daha önemli, anlamlı. Eşim ameliyata giderken tümorganlarını bağışlayacağını söyledi, ‘bağış yapanlardan Allah razı olsun’ dedi.Ben de acılı aileye baş sağlığı, eşime organıyla hayat verene de rahmetdiliyorum. Bizim için yeni bir hayat başlıyor, heyecanla o günleri bekliyoruz.”
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Arşiv