Haydi İzmir, Kızlar bizi bekliyor...

  • 0
  • 1.059
Yazı Boyutu:

İzmirlikızlar, gözlerini Avrupa Şampiyonluğuna dikti. Polonyalı rakibini eleyerekAvrupa Şampiyonlar Ligi’nde son 16 takım arasına kalan KonakBelediyespor KadınFutbol Takımı artık kupaya uzanmayı hedefliyor.  

 
3 Kasım 2012 tarihinde İzmir’de TFF Kadınlar 1.Ligi karşılaşmasının ilkmaçını Göztepe Gürsel Aksel Stadı’nda Trabzon İdmanocağı ile yaptılar.  Bukarşılaşmayı 2-0 kazanan kızların golleri  Raluca ve Yaşam’dan geldi.Ligin ikinci haftasında ise İstanbul deplasmanına çıkan Konak Belediyespor,geçtiğimiz sezonun lig şampiyonu AtaşehirBelediyespor’a 4-2’lik skorla mağlupoldu. Bu karşılaşmada Rumen oyuncu Duşa Cosmina iki gol kaydetti. Üçüncü haftakarşılaşmasında Derince Belediyespor’u ağırlayan mavi-beyazlı ekip rakibiniGamze İskeçeli’nin golüyle yenerek üç puanı hanesine yazdırdı.  

Dördüncü hafta Adana İdman Yurdu’na konuk olan Konak Belediyespor, rakibini 3-0yenerken karşılaşmadan Cosmina (2) ve Sevgi’nin golleriyle galip geldi. Beşincihafta karşılaşmasında Eskişehirspor’u ağırlayan İzmirli kızlar, rakibini 7-0gibi farklı bir skor ile yenmeyi başardı. Karşılaşmada Ceren (3), Cosmina, AslıKarataş, Esra ve Gamze rakip fileleri havalandırdı. Altıncı hafta; KaradenizEreğli deplasmanına çıkan Konak Belediyespor, rakibini 4-0 yendi. Cosmina(2),Raluca ve Gamze galibiyeti getiren isimler oldu. Yedinci hafta İstanbul deplasmanındaÇamlıcaspor’a konuk olan kızlar  rakibini 4-0 yendi. Karşılaşmanın golleriRaluca(2), Gamze İskeçeli ve Ceren’den geldi.   

Sekizinci haftaLüleburgazspor’uda evinde yenen mavi-beyazlılarRaluca, Cosminave Gamze skoru belirleyen isimler oldu. Ligin ilk yarısının son maçındaDokuzuncu haftaAnkara deplasmanındaFomgetGençlik deplasmanında gol oldu yağdı.Rakibini 10-0 yenen Konak Belediyespor, Cosmina(5), Gamze, Cansu, Ralucave golatarken Fomget Gençlik’ten Nazmiye ve Habibe Konak Belediyespor adına kendikalelerine gol atan isimler oldu.Ligin ilk yarısında Konak Belediyespor24puanla liderlik koltuğunda yer alırken, şampiyonluk yolunda en yakın rakibiAtaşehirBelediyespor 22, Trabzon İdmanocağı ise 20 puanla üçüncü sırada yeraldı.  

Ligin ikinci yarısında ilk maçını Onuncu hafta26 Ocak’ta Trabzon İdmanocağıilekarşılaşan Konak, rakibiniCosmina’nın attığı iki golle sahadan galip ayrıldı.Şampiyonluk yolundaki en önemli virajlardan biri olan OnbirincihaftaAtaşehirBelediyespor ile karşılaşan mavi-beyazlılar, bu önemlimaçtan  3-1 galip gelerek rakibiyle puan farkını 5’e çıkarttı. Ataşehirkarşılaşmasında goller Gamze, Yaşam ve Cosmina’dan geldi. Onikinci haftaDerince deplasmanına çıkan KonakBelediyespor, galibiyet serisini sürdürdü verakibini 5-1 yendi. Derince’deki golleri Cosmina(3) ve Gamze (2) attı. Onüçüncü hafta evinde Adana İdmanyurdu ağırlayan Konak, rakibini Sevgi(2),Gamze ve Cosmina’nın golleriyle yenerek puan farkını korudu. Ondördüncühafta Eskişehir deplasmanında da gol olup yağan mavi-beyazlılar rakip fileleri11 kez havalandırarak bir rekor kırdılar. Karşılaşmada Cosmina(4), Cansu (2),Gamze (2), Ümran, Didem Karagenç ve Ceren farkı getiren golleri attı. Onbeşincihafta KaradenizEreğlispor’u ağırlayan Konak Belediyespor Cosmina’nın golleriylerakibini yendi.

Onaltıncı haftaÇamlıcaspor’u evinde ağırlayan Konak, Esra ve Comina’nıngolleriyle 2-0 yendi ve AtaşehirBelediyespor’un evinde K.Ereğlispor’a 3-2yenilmesiyle ligin bitimine 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti. 17. haftaLüleburgaz deplasmanından 5-0 skorla dönüldü. Ve son olarak 18. HaftadaKonakbelediyespor Kadın Futbol Takımı,  Ankara Fomget takımını Alsancak Stadı’nda 2-0 yenerek şampiyonluk kupasını kazandı. Ligde tekmağlubiyetini 2. haftada deplasmanda AtaşehirBelediyespor karşısında aldıktansonra 15 maçını da kazanan Konak Belediyespor, en yakın takipçisiAtaşehirBelediyespor ile aralarındaki puan farkını 8’e çıkarttı. Geride kalan18 maçta 17 galibiyet ve 1 mağlubiyet alan Konak Belediyespor, 72 gol atarken,kalesinde ise sadece 8 gol gördü.    

Takımda en golcü isim 32 gol kaydeden Rumen oyuncu Duşa Cosmina olurken,Duşa’yı; Gamze İskeçeli (13), Raluca Sarghe (7), Ceren Nurlu (5), Cansu Yağ,Sevgi Çınar (3), Esra Erol, Yaşam Göksu , DidemKaragenç (2), Aslı Karataş, ve ÜmranÖzev (1) izledi.      
KonakBelediyesi Gençlik Spor Kulübü Kadın Futbol takımımız 2012-2013 TFF sezonun daTürkiye Şampiyonu olarak UEFA şampiyonlar ligine katılmaya hak kazandı. 08-13 Ağustos tarihlerinde  Bosna da yapılan şampiyonlar ligi ön elemeturunda Bosna Hersek'in Sarajevo takımını 2-1, Galler'in Cardiff takımını 1-0  ve Bulgaristan'ın NSA Sofia takımını 2-0 yendi.  İzmirli kızlarBosna’da üçte üç yaparak gurubundan şampiyon olarak çıktı. İzmirli kızlarTürkiye’de bir ilki gerçekleştirerek UEFA’da ilk 32 takım arasına girmeyibaşardı.  

KonakBelediyespor İzmir’de 2-1 yendiği Polonyalı rakibiRTP Unia Raciborz’u deplasmanda aldığı 0-0’lık beraberlik ile eledi.     Şimdi sıradaAvusturya temsilcisi Neulengbach var. İlk maç 10 Kasım Pazar  günüAlsancak Stadı’nda saat 13.00’de  Rövanş ise 14 Kasım Perşembe günüAvusturya’nın başkenti Viyana’da TSİ 20.00’de oynanacak.         

“ BUSEVİNCİ HEP YAŞAYALIM”     
KonakBelediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, Konak Belediyespor kadın futbol takımının AvrupaŞampiyonluğu yolunda başarıyla ilerlemeye devam ettiğini söyledi.  Konaklıkızlar da iddialı olduklarını belirterek, kuralarda karşılarına kim çıkarsaçıksın turları geçerek Avrupa Şampiyonluğunu hedeflediklerini söylediler.Başkan Tartan, “UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Konak Belediyespor olarak tarihyazdık. Kadın futbolcularımız üç takımı da yenerek gruptan lider olarakçıktılar. Polonya’yı da elediler. İzmirli kızlar Türkiye’nin yüz akı oldular.Ben başından beri sporun toplumu geleceğe taşıyan ve güçlendiren yönünü açığaçıkarıyorum. Bu yıl biz beş ligde mücadele ettik ve beşinde de şampiyon olduk.Kadın futbol takımımız hem şampiyon oldu hem de şampiyonlar liginde Avrupa’lıekiplerle oynuyor. Konak Belediyespor; Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş gibiülkemizi Avrupa’da temsil ediyor. Belediye kadın futbol takımımız Türkiye’ninve İzmir’in çağdaş yüzünü bu şampiyonlar ligi süresince en iyi şekilde dünyayagösterdi, göstermeye de devam ediyor.Bu kızla sahip çıkılırsa, Türkiye’nin veİzmir’in adını futbolla dünya ezbere bilecek” dedi.      

Muhteşemtakımın başarılı Teknik Direktörü Hüseyin Tavur, “Türk kadınının gücünü Avrupa’dagösterdik. Sadece TFF’nin değil İzmirli iş kadınlarının, sivil toplumtemsilcilerinin ilgisizliğine de üzülüyoruz. Böyle bir başarıyı erkek takımlarıelde etse, yere-göğe sığdırılmaz, dünyanın parası akardı. Artık Avusturyamaçında herkesi yanımızda görmek istiyoruz” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Kutlamalar Futbol Turnuvası ile Başladı

Kuzey Ege Spor Oyunları 20 Mayıs’ta Aliağa’da Başlıyor

İlk düdük çaldı

Hedef 3’te 3

Bizim Nyad Bengisu

İzmirli Furkan’dan Yüzmede Türkiye Derecesi

Arşiv