Hedef: Dünya markası İzmir

  • 0
  • 550
Yazı Boyutu:

İzmir ÜniversiteleriPlatformu’nda dönem başkanlığı Gediz Üniversitesi’ne geçti. Rektör Prof. Dr.Seyfullah Çevik, İzmir’i dünya çapında eğitim kenti yapmak istedikleriniaçıkladı, “Her kıtadan öğrenci alan Gediz Üniversitesi’nin uluslararasıdeneyimini tüm kentimiz için kullanacağız” dedi.

 

İzmir Üniversiteleri Platformu’nda bayrak değişimi yaşandı.Dönem başkanlığı İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nden Gediz Üniversitesi’negeçti. İzmir’deki 9 üniversitenin çatısı altında yer aldığı oluşumdaki devirteslim, Çeşme’de düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik, yenidönemde “uluslararası öğrenciler kenti İzmir” teması kapsamındaçalışacaklarını, İzmir’i eğitimde dünya çapında marka bir şehir yapmayıplanladıklarını ifade etti.

Lisans ve yüksek lisans eğitimi için dünyanın dört biryanından öğrenci çeken Gediz Üniversitesi’nin deneyimlerini tüm kent içinkullanacaklarını dile getiren Prof. Dr. Çevik şunları söyledi:   “Üniversitemiz kuruluşundan bu yanayurtdışında yoğun tanıtım çalışmaları yapıyor. Başta ben olmak üzerearkadaşlarımız ülke ülke gezip üniversitemizi anlatıyor, İzmir’i ve ülkemizi detanıtıyor. Bunların sonucunda her sene daha çok ülkeden, daha çok yabancıöğrenci getiriyoruz. Öğrenci gelen ülke sayısının bu yıl 52’den 70’in üzerineçıkacağını tahmin ediyoruz. Uluslararası alandaki tecrübelerimizi İzmirÜniversiteleri Platformu aracılığıyla tüm şehrimize yaymak istiyoruz.”

Avantajlarımız çok
Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, eğitim için ideal bir kentolduğunu vurguladığı İzmir’in avantajlarını da şöyle sıraladı: “Dört mevsiminyaşandığı eşsiz bir coğrafyada yer alıyor. Doğal ve tarihi güzellikleri,binlerce yıllık köklü geçmişinin izlerini taşıyan kültürü, pek çok Avrupakentinden farksız koşullarıyla yaşanılacak bir yer. Birbirinden kaliteliüniversitelere sahip olması ve eğitimde çıtanın her geçen yıl yükselmesi deelimizi güçlendiriyor. Tüm bu avantajları birleştirip, etkili tanıtımstratejileri de belirleyerek İzmirimizi yabancı öğrencilerin daha çok tercihedeceği, eğitimde marka bir dünya şehri haline getirebiliriz.Üniversitelerimizle el ele vererek bu amaç doğrultusunda çalışacağız.”

 Üniversitelerden  örnek güçbirliği
İ
zmir Üniversiteleri Platformu, 2008 yılında kuruldu. Kentteki bilimkurumlarının hem akademik hem de sosyal, kültürel ve sportif alanlardadayanışmasını sağlamak, İzmir’i bir “üniversite şehri” olarak öne çıkarmakamaçlandı. Her yıl bir üniversitenin dönem başkanlığını üstlendiği oluşum, buhedef doğrultusunda yurtiçinde ve yurtdışında çalışmalar gerçekleştiriyor,örnek birliktelik sergiliyor. İzmir Üniversiteleri Platformu çatısı altında,Ege, Dokuz Eylül, İzmir Yüksek Teknoloji, İzmir Ekonomi, Yaşar, İzmir, Gediz,Katip Çelebi ve Şifa üniversiteleri yer alıyor.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Orhun Değişim Programı: Azerbaycan Deneyimi

Egeli genç gazeteciler kariyer etkinliğinde

Eğitim’de Alternatif Yolculuğa Devam

Buca'dan üreticiye fidan desteği

Vefatının 23. Yıldönümünde anlamlı tören

Vali Elban’dan İzmir Ekonomi’ye ziyaret

Arşiv