Hematolojide büyük buluşma

  • 0
  • 813
Yazı Boyutu:

Başta lösemi, lenfoma  olmak üzere tüm kan kanserlerinin tedavilerineyön veren ABD’li  5 hematoloji profesörü  23 Nisan’da İstanbul’da Türk meslektaşlarıylabuluşacak,  Hematoloji Uzmanlık Derneğive İzmir Kent Hastanesi’nce düzenlenen   Avrasya Hematoloji Forumu’nda konuşacak.  Forumun “çok önemli buluşma” olacağını belirten Dernek  Başkanı  Prof. Dr. Süleyman Dinçer, “Çünkü bize kankanserlerinin tedavisindeki son yenilikleri, ilaç çalışmalarını aktaracaklar,100 Türk uzman görüş alış verişi yapabilecek” dedi.

Prof. Dr.  Dinçer,  ilk kez düzenledikleri  Avrasya Hematoloji Forumu’nun 23 NisanÇarşamba günü İstanbul’da Shangri-la Bosphorus Hotel’de gerçekleşeceğinisöyledi. Forum’da ABD’deki MD Anderson Lösemi Departmanı’nda görev yapanhematoloji profesörleri Giuseppe Saglio, Elias Jabbour, Hagop M. Kantarjian,Susan O’Brien ve Guillermo Garcia Manero’nun katılacağını, bu isimlerininhepsinin otorite olduğunu belirten Prof. Dr. Dinçer, şunları söyledi:“Bu isimlerin en önemli özelliğigörev yaptıkları kliniğin kan kanserleri tedavisinde çok önemli bir merkezolması, yanı sıra tüm dünyada başta lösemi, lenfoma gibi kan kanserlerininkedavisine yön vermeleri. Bütün dünyada kan kanserleri tedavileri bu isimlerindüzenledikleri protokollere göre yapılıyor. O nedenle Türkiye’ye gelmeleri,Türk meslektaşlarına bilgi ve deneyimlerini aktarmaları çok önemli.  Konuk hekimlerin 3’ü Türkiye’ye ilk kezgeliyor. Bu forumu görev yaptığım İzmir Kent Hastanesi ve  başkanı olduğum Hematoloji Uzmanlık Derneğiile ortaklaşa düzenliyoruz. Bu buluşmayı sağlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz.Foruma Türkiye’nin değişik hastanelerinde görev yapan 100 hematoloji uzmanı  katılacak. Bir günlük etkinlikte yabancıuzmanlar kan kanserlerinin tedavilerindeki son yenilikleri, ilaççalışmalarındaki son durumu, protokollerdeki değişiklikleri anlatacak. Türkhematologları da bu uzmanlarla bire bir görüşme, onlara sorularını yöneltipbilgi alma fırsatını bulacak.”

Öte yandan forumda katılacakhematolog sayısını 100 kişiyle sınırladıklarını belirten Prof. Dr. Dinçer,   “5. Uluslararası Avrasya HematolojiKongremizin hazırlıkları sürüyor.  Dünyanınçeşitli ülkelerinden konuşmacılarla birlikte en az 800 uzmanının katılacağıkongremiz 15-19 Ekim 2014 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleşecek” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Arşiv