Her şey Emre için

  • 0
  • 846
Yazı Boyutu:

Ailesinin de içindebulunduğu araçla meydana gelen trafik kazasında ağır kafa travması geçiren,doktorların yaşatmak için kafatası kemiğini çıkartması yüzünden kafasında çökükoluşan Emre Erpolat, (7) Avustralya’da özel sipariş olarak yaptırılan akrilikkafatası kemiği ile eski görünümüne tekrar kavuştu.  Operasyonu İzmir kent Hastanesi’nde Prof. Dr.Yusuf Erşahin gerçekleştirirken, baba Mustafa Erpolat, “Oğlumuzun görüntüsünündüzelmesi evdeki matem havasını bile azalttı. Yaşadıklarımız anlatılamaz. Emre’ningörüntüsü eski haline geldiği gibi beyindeki basınç azaldığı için daha iyiolacak” dedi.  

İzmir’in Aliağa İlçesi’nde oturan Sevim- Mustafa Erpolatçiftinin iki oğlunun küçüğü olan Emre, geçtiğimiz yıl ilkokula başladı. Emre,birinci dönemin sonunda aldığı 5’lerle dolu karnesini Bergama’da yaşayananneannesine göstermek istedi. Nitekim Emre, anne, baba ve ağabeyi ile birliktekendi araçlarıyla geçtiğimiz 9 Şubat’ta Bergama’ya gitti, ancak dönüşte korkunçkaza meydana geldi. Emre dışındakiler kazayı hafif atlatırken, talihsiz çocukağır bir kafa travması geçirdi. Ege Üniversitesi Hastanesi’ne kaldırılan Emre,yaklaşık 45 gün yoğun bakımda kaldı, yaşam mücadelesi verdi. Hastaneyegetirildiğinde yaşatılması için kafatası kemiği çıkartılan Emre’nin  başında meydana gelen çökük, meydana gelenbeyin hasarı kadar aileyi perişan etti. Yaşam mücadelesini kazanan Emre taburcu edildikten sonra oğullarınıneski görüntüsüne kavuşturulması için çare arayışlarına başlayan Erpolat ailesi,Beyin Cerrahı Prof. Dr. Yusuf Erşahin’in “yapay kafatası kemiği ile mümkün”demesi üzerine, İzmir Kent Hastanesi’nde hazırlıklar başladı. Emre’ninameliyata alınması için gerekli süre beklenirken, kafasına nakledilecek yapaykafatası kemiğinin siparişi için gerekli çekim ve ölçümler yapıldı.Avustralya’da bir firmaya özel olarak yaptırılan akrilik kafatası kemiğiyaklaşık 15 gün önce  hastaneye ulaştı veEmre ameliyata alındı. Ameliyat ve hastası hakkında bilgi veren Prof. Dr.Erşahin şunları söyledi: 

KAFATASI KEMİĞİNİNÇIKARTILMASI, EMRE’NİN HAYATINI KURTARDI
“Kazada kafa travması geçiren Emre’nin beyninde şişmeoluştuğu için bu şişmeyi tedavi etmek amacıyla kafatası çıkarılıyor. Emre, çokağır bir durumdayken ve solunum cihazına bağlıyken hayatı kurtuluyor. Ancakkafatasının ön bölümü olmadığı için çökük durumdaydı, emre,  üniversitede yatarken kafada su toplanması dageliştiği için bir de şant ameliyatı geçirmişti. Daha sonra bu görüntüyü hemdüzeltmek hem de atmosfer basıncının beyin üzerinde yaptığı olumsuz etkilerikaldırmak amacıyla yeniden kafatası oluşturmaya çalıştık. Tabii ki kafatası önbölümü alındığı için şekil olarak oluşturmak güç. Çıkarılan kafatası kemiğikendi vücudunda saklanabilirdi cilt altı, ya karın da veya bacaktaki ciltaltında, böylece canlı kalabilirdi. Veya kemik bankasında saklanması lazım. Amao çıkarılan kafatası bulunamadı. Bu nedenle üç boyutlu bilgisayarlı tomografiçekildi, bu görüntüler Avusturalya’ya gönderildi, orada bir şirket tarafındanaslına tıpatıp uyan bir kafatası oluşturuldu akrilikten. Bu başka firmalartarafından da yapılıyor fakat bu ekonomik olarak hapa uygun olduğu için oradayaptırıldı. Maliyeti 6.500 euro. Başka firmalarda bu 3 katı pahalıydı. GülhanaTıp Akademisi’nde titanyumdan yapılıyor ve kendi hastalarına kullanılıyor.Çocukta titanyum yerine bu daha uygun bir malzeme. Emre için uygun zamanbeklendi ve yaklaşık 2 hafta öncede Kent Hastanesi’nde kafatası yerine kondu,ailesinin de dediğine göre eski şekline kavuştu. Beyin fonksiyonlarında dahaiyi düzelmeler oldu. Tabii ki bu tamamen buna bağlı değil. Geçirdiği beyinhasarının da yaptığı etkiler var. Zamanla, 1.5-2 yıla kadar daha da düzelmesinibekliyoruz. Emre, fizyoterapi görüyor. Henüz soluk borusunda tüpü var, onunçıkarılması gerekiyor. Fizyoterapi ile bundan daha iyi olacağını düşünüyorumfakat kesin olarak ne zaman ve ne kadar iyi olacağını bekleyip de göreceğiz.” 

EMRE’Yİ ÖYLE GÖRMEYEDAYANAMIYORDUK

Öte yandan Erpolat çifti, kaza sonrasında günlerce yoğunbakımda kalıp yaşam mücadelesi veren, bu mücadeleyi kazanırken beyinde meydanagelen hasar yüzünden konuşamayan, yüreyemeyen oğulları Emre’nin takılan yenikafatasıyla eski görünümüne kavuşmasıyla moral buldu. Baba Erpolat, “Emre’ningörüntü olarak kafatasının 4’te biri yok, bu anne baba için çok zor, evladınıböyle görmek. Eski şeklini aldığını görmek anne baba olarak bizi sevindirdi.Oğlumuzun görüntüsünün bile düzelmesi evdeki matem havasını azalttı. Buanlatılamaz, Allah kimseye vermesin. Görüntü eski haline geldiği gibi beyindekibasınç azaldığı için Emre daha iyi olacak” dedi. 

ANNE DEMESİNİBEKLİYORUM
Anne Sevim Erpolat ise şunları söyledi:  “Emre benim için yeni doğdu, bundan sonra dahagüzel olacak. Önce Allah sonra hocamız sayesinde. Çok güzel oldu her şey, Emregerçekten koşup yürüyecek, anne baba diyecek, inşallah en kısa zamanda. Tekbeklediğimiz o. Tekrar annem demesini bekliyorum. Dayanılacak bir şey değil,Allah hiç kimseyi evladıyla terbiye etmesin. Çok zor. Çok ağır sınav. 8 aydırbenimle beraber, yediriyorum, içiriyorum, annem demesini bekliyorum.”

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Medical Point, çocuk sesleriyle şenlendi!

Rakiplerini geride bıraktı!

Araç tercihi çevreden yana

Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası

Karın ağrısıyla gitti, yumurtalığında tümör ortaya çıktı

Geçmeyen alerjiye endoskopik çözüm

Arşiv