Hollanda Multı Festıjn’den Turkish Brass Ensemble’ye büyük davet

  • 0
  • 1.794
Yazı Boyutu:

Avrupa’nın en büyük aile festivali olma özelliğini elinde bulunduran Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da  20-21-22 Haziran tarihlerinde 8.defa sevenleri ile buluşacak olan Multi Festijn’e İzmir’in köklü sanat kurumlarının  (İzmir Devlet Opera ve Balesi, İzmir Devlet Senfoni Orkestrası, Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuvarı, İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu) sanatçılarından oluşan Turkish Brass Ensemble davet edildi.
 


MULTI FESTIJN AÇILIŞ VE KAPANIŞ KONSERİNİ TURKISH BRASS ENSEMBLE GERÇEKLEŞTİRECEK

20 Haziran 2014 tarihinde Festivalin açılış konserini ve 22 Haziran 2014 tarihinde Festivalin kapanış konserini gerçekleştirmek üzere Amsterdam’a gidecek olan Turkish Brass Ensemble Orkestrası’nın Genel Sanat Yönetmenliğini ve Şefliğini Kenan Gökkaya  yapacak olup, orkestraya solist olarak  İzmir Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Solist Sanatçısı Derya Gönüldaş katılacaktır. Gerçekleştirilecek konserlerin Sanat Koordinatörlüğünü ise İzmir Devlet Opera ve Balesinden Hikmet Çokağır yapacaktır. Konserlerde Trompet  sanatçısıGökhan ParSercan Kerpiçciler, Trombon sanatçısı Çetin Subaşı, Erdem Delibaş, Korno sanatçısı Gülin Özsakarya, Selim Cihan Uzun, Tuba sanatçısı Kenan Gökkaya, Berke Buğra Gökkaya yer alacaktır.


TÜRKLERİN AVRUPAYA (HOLLANDAYA) GÖÇÜNÜN 50.YILI

Yaklaşık 100 bin kişinin katılımının beklendiği festival 1964 yılında çalışmak amacı ile Avrupaya (Hollandaya) ayak basan Türk işçilerinin 50.yılını da doldurması nedeni ile “Göçün 50. Yılı” kutlamalarına da ev sahipliği yapacaktır. Ayrıca Hollanda BaşbakanıSayın Mark Rutte ve Kültür Bakanı Sayın Jet Bussemaker ile birlikte Multifestijn’e  bu yıl 50 ülke temsilciliklerinin katılımının sağlanacağı belirtilmiştir.

KONSERLER AMSTERDAM RAI CONFERENCE CENTREDE
Turkish Brass Ensemble 20 Haziran - 22 Haziran’da açılış ve kapanış konserlerini Hollandanın başkenti Amsterdam da Avrupa’nın en büyük etkinlik merkezlerinden biri olan  ve 1970 yılında Eurovision şarkı yarışmasının da gerçekleştirildiği 13.000 koltuk kapasiteliAmsterdam Rai Conference Centre da gerçekleştirecektir.
 
Turkish Brass Ensemble’ın Genel Sanat Yönetmenliğini ve Şefi Kenan Gökkaya;  ‘’ Ülkemizin ve şehrimizin  temsil ve ifadesi noktasında Turkish Brass Ensemble’a yapılan çok önemli ve nazik daveti büyük bir onur olarak kabul ediyoruz. Bu onuru dünyanın en önemli başkentlerinden biri olan Amsterdam da dünyanın sayılı konser salonlarından biri olan Amsterdam Rai Conference Centre da 2 konser ile taçlandıracak olmamız bizim için mutlulukların en güzellerinden biri olacaktır. Gerçekleştireceğimiz konserlerde sanatseverlere ülke müzik kültürümüzün çok seslendirilmiş önemli eserlerinin yanısıra Klasik, Barok, Caz müziklerinden ve Etnik müziklerden oluşan çok zengin ve keyifli bir repertuvar seslendireceğiz ’’ dedi.
 
Turkish Brass Ensemble konser programında Rondo Alla Turca (Turkish March) Wolfgang Amadeus MozartCarmen Fantasia Georges Bizet, Swan Lake Peter Ilyıch Tchaikovsky-Arr. Arda İnellioğlu, La Cumparsita M.Rodriguez,Liber Tango A.Piazzola-Arr.Arda İnellioğlu,Lassus Trombone Henry Fillmore- Arr. Arda İnellioğlu, Amazing Grace Luther Henderson, Classical Medley Jeon Hun, Basın Street Blues Arr. Luther Henderson,Uzun İnce Bir Yoldayım A.Veysel Şatıroğlu- Arr.Ekin Eti, Yine bir GülnihalArr.Arda İnellioğlu, Çayelinden Bulgaristana Arr.Ekin Eti, Habudiyar Arr.Ekin Eti, İzmirin Kavakları gibi geniş yelpazede Klasik, Barok, Caz ve Türk müziği eserlerine yer verecektir.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Sanat ve ideoloji konuşuldu

Sessizce, TAD'da

İzmir 3. Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne hazırlanıyor

Loreena McKennitt geliyor

“İki Yaka Livaneli Şarkıları” depremzede öğrenciler için

Valslerden Semailere

Arşiv