Homeros Kısa Öykü Yarışması’nda ödül heyecanı

  • 0
  • 1.039
Yazı Boyutu:

Bornova Belediyesi tarafından Türk Edebiyatı’na yeni eserlerkazandırmak amacıyla bu yıl ikincisi düzenlenen Homeros Kısa Öykü Yarışması’ndaödül töreni heyecanı yaşandı. Rekor katılımla gerçekleşen yarışmada ilk üçegiren eserlerin sahiplerine ödüllerini Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. KamilOkyay Sındır ve jüri üyeleri verdi. Ödüller, Ankara, İzmir ve İstanbul’a gitti.Sanat ve kültürün her dalına katkı koymaya çalıştıklarını ifade eden BaşkanSındır, dereceye girmek kadar yarışmaya katılmanın da çok önemli olduğunusöyledi 

Edebiyatdünyasının başyapıtlarından, pek çok esere ilham kaynağı olan İlyada ve Odesadestanlarının yazarı Homeros, Bornova Belediyesi’nin adına düzenlediği kısaöykü yarışması ile doğduğu topraklarda ikinci kez hayat buldu. İlki geçtiğimizyıl düzenlenen Homeros Kısa Öykü Yarışması’nda dereceye giren eserlerinsahipleri, ödüllerini Bornova Belediyesi Nikah Salonu’nda düzenlenen törenlealdı. 

Değerlendirmeyealınan 613 eser arasında, annesi ve babası boşanan sekiz yaşındaki bir çocuğunyaşadığı sorunları anlattığı ‘Fil Bahri’ adlı öyküsü ile Misli Baydoğan birinciliğelayık görüldü.  ‘Sır’ adlı eseriyleİzmir’den Hanzade Servi ikinci,  ‘MaviÜlke’ ismini verdiği eseri ile de İstanbullu yarışmacı Cengiz Günkut üçüncüoldu.  

Yarışmaya Ankara’dan katılan Misli Baydoğan’a 5 binliralık çekini Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır verdi. İkincive üçüncü olan eser sahiplerinin 3 bin ve bin liralık para ödüllerini ise jüriüyeleri; Şair ve Yazar Hüseyin Yurttaş, Ege Üniversitesi Edebiyat FakültesiTürk Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nerin Yayın, Dil Derneği İzmirTemsilcisi ve Yazar Yunus Bekir Yurdakul ile Bornova Belediyesi Kültür SanatDanışmanı, TRT Yapımcı ve Sunucusu Ümit Tunçağ, birlikte takdim etti. Jüri, buyıl özel ödül verilecek eser bulamazken, ilk üç dışındaki 10 eser dahayayınlanmaya layık görüldü.

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, yarışmayaöykü gönderen tüm eser sahiplerini kutlayıp, yoğun bir çalışmayı geride bırakanjüri üyelerine teşekkür etti. Bornova Belediyesi olarak sanatın her dalınakatkı koymaya çalıştıklarını söyleyen Başkan Sındır, ‘‘Dereceye girmeninötesinde hangi yaştan olursanız olun yarışmaya katılmak çok önemli. Çünkü öyküyazmak, düşünmek, duymak, hissetmektir. Bu anlamda emek verilen her eser çokdeğerlidir.  Dileğim; bu yarışmanınileriki yıllarla taşınarak gelenekselleşmesi’’ diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Çekirdekten Ormana

Yeni Türkü fırtınası

Ali Ekber Çiçek, Ege'de anıldı

Dostluk Kazansın gün sayıyor

Okumaktan ve yazmaktan vazgeçmeyin

Genç sanatçıdan keman resitali

Arşiv