İhtiyaç sahibi öğrencilere burs

  • 0
  • 1.164
Yazı Boyutu:


 Gençlik ve Spor Kulübü Derneği hayırseverlerinde desteğini bekliyor…
Üniversite öğrencilerinin boş zamanlarını en verimli şekildedeğerlendirmelerinin yanında sosyal ve mesleki gelişimlerine katkı sağlamak, aralarındakidayanışmayı güçlendirmek ve çeşitli branşlarda spor faaliyetlerinde destek olmaamacıyla kurulan Gençlik ve Spor Kulübü Derneği İzmirli hayırseverlerindesteğini bekliyor.
 
İzmir’in en genç devletüniversitesi İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, ihtiyaç sahibi öğrencilerinedestek olmak amacıyla kurduğu Gençlik ve Spor Kulübü Derneği vasıtasıylageleceğin genç beyinlerine lisans hayatlarının başında katkı veriyor. 

“Öğretim üyelerinden öğrencileretam destek”
 
Öğrencilerin mesleki eğitimlerininyanında sosyal ve kültürel alanlarda da hayata hazırlaması gerektiğinivurgulayan İKÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı ve aynı zamanda Gençlik ve Spor KulübüDerneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Malas, maddi imkânı kısıtlı tümöğrencilere burs vermek istediklerini kaydetti. Bu konuda ilk adımı Tıp Fakültesimensubu akademisyenler olarak attıklarını ve ihtiyaç sahibi öğrencilere eluzattıklarını belirten Prof.Dr. Malas; “Öğrencilerin eğitim ihtiyaçlarınındışında sosyal ihtiyaçlarına da destek verme doğrultusunda çalışmalarımızıyoğunlaştırdık. Aynı zamanda dernek üyesi olan Tıp Fakültesi öğretim üyeleri olarakbaşlangıcını yaptık ve öğrencilerimize burs bağladık. İlk etapta öğretimüyelerimizin desteği ile ayağa kalktık. Yaklaşık 20 öğretim üyemiz bursnoktasında nakdi yardım yapmaktadır” dedi. 

“İKÇܒde lisans eğitimine başlayanöğrencilerin yüzde 75’i İzmir dışından”
 
İKÇܒde lisans eğitimine başlayanöğrencilerin yüzde 75’inin İzmir dışından geldiğini açıklayan Prof.Dr.Malas, buöğrencilerin birçok soru işaretiyle ilk kez İzmir’e geldiklerini söyledi.Prof.Dr. Malas, “Bu öğrenciler İzmir’e geldikten itibaren başta barınma olmaküzere; diğer sosyal ihtiyaçları ile bizlerin karşısına gelmektedir. Bizlerakademisyen olmanın dışında onları ailemizin birer ferdi olarak görerek hertürlü ihtiyacına elimizden geldiği derecede destek oluyoruz.  Bu ihtiyaçlarını resmi anlamda ele alarak karşılamaküzere kurulan derneğimizin İzmir’deki hayırseverlerin desteğine de ihtiyacıvar. Hayırseverlerden yapılan bağışların tamamı ihtiyaç sahibi öğrencilereulaştırılacaktır.” diye konuştu.“

Bu yıl burs sayısını 1 kat dahaarttıracağız”
 
Geçtiğimiz yıl 50’ye yakınöğrencinin başvuru yaptığını ve bunlardan 10’unun ailesinin ekonomik durumu iyiolmayan, birden fazla kardeşi üniversitede okuyan öğrencilerden seçilerek bursbağlandığını söyleyen Prof.Dr. Malas, burs sayısını bir kat daha arttırmak istediklerinibelirtti. Prof.Dr. Malas, “Tıp Fakültesi olarak örnek model oluşturduk. Diğerfakültelere ve öğretim üyelerine çağrıda bulunuyoruz. Personelimizden degelirleri doğrultusunda destek bekliyoruz. En büyük desteği de İzmirlihayırseverlerden bekliyoruz.  Geleceğimiziyönlendirecek genç beyinlerimize yapılacak en ufak yardım modern Türkiye’nin oluşmasınakatkı sağlamak demektir. Damlaya damlaya göl olur” şeklinde konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

İlk 500’deki yerini korudu

YÖKAK’tan kurumsal akreditasyon

Uluslararası yükselişe devam

İYTE'ye Yılın Liderlik ve Yönetim Ekibi Ödülü

13 yıl sonra yeniden

Orhun Değişim Programı: Azerbaycan Deneyimi

Arşiv