İLİŞKİLERİMİZİN DAHA İYİ SEVİYEYE GELMESİNİ İSTİYORUZ

  • 0
  • 738
Yazı Boyutu:

Bangladeş Büyükelçisi Zülfiqur Rahman, T.C. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müşaviri ve Avrupa Birliği Dış İlişkiler Genel Müdür V. Ayhan Yılmaz ile Protokol Hizmetleri Şube Müdürü Bora Togo,  Bangladeş Büyükelçiliği Ticaret Koordinatörü Kemal Doğan İZFAŞ Genel Müdürü  Mehmet Şakir Örs’ü ziyaret etti.
 
Bangladeş’in 81. İzmir Enternasyonal Fuarı’na katılımları konusunda yapılan görüşmede; Büyükelçi Rahman, fuar alanını görmek, hazırlanmak ve katılmak için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi. Rahman “İki ülke arasındaki ilişkilerimiz çok iyi ama daha da iyi seviyelere gelmesini istiyoruz. Fuara katılmamızın ticari yönden her iki ülkeye de katkı sağlayacağını düşünüyorum” dedi.
 
Büyükelçi’yi, İzmir’de ve İZFAŞ’ta konuk etmekten çok memnun olduklarını belirten Örs, “Bangladeş’in fuarımıza uzun yıllardır delegasyon düzeyinde katılım yaptığını görüyoruz. Dost ve kardeş ülke olarak fuarımıza katılmanızı istiyoruz. Ticari, ekonomi katılımının yanı sıra kültürel ve sosyal yönden katılımının olmasını arzu ediyoruz. Fuarımızda yer almanızdan büyük mutluluk duyarız ” dedi.
 
T.C. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müşaviri ve Avrupa Birliği Dış İlişkiler Genel Müdür V. Ayhan Yılmaz “İzmir Enternasyonal Fuarı sadece ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi değil ülkelerin, katılımcı firmaların kendilerini tanıtması noktasında da çok fayda sağlamaktadır. Ticari ilişkilerin kurulması ve geliştirilmesinde bizden beklenenleri sağlamaya hazırız” diye konuştu.
 
AKBARPOUR : "FUARCILIK KONUSUNDA HER TÜRLÜ AŞAMADA BİZ VARIZ"
Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) İran Delegesi ve İran Uluslararası Fuarcılık firması Yönetim Kurulu Başkanı Kazem Akbarpour, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş ile birlikte İZFAŞ Genel Müdürü  Mehmet Şakir Örs’ü ziyaret etti. 
Fuarcılık noktasında İran ile bir işbirliği başlattıklarını belirten Örs, " Kısa bir süre önce Tahran Ticaret, Sanayi ve Maden Odası heyetini konuk ettik ve işbirliği için protokol imzaladık.  Bu işbirliğini devam ettirmek ve perçinlemek istiyoruz. Önümüzdeki süreçte İran’la olan ilişkilerimizi daha da güçlendirmeyi arzu ediyoruz" dedi.
İZFAŞ ve İzmir Ticaret Odası’nın Expo 2020 yönlendirme kurulunda olduğunu söyleyen Örs, Expo 2020 yolunda  İran’dan destek istedi.
Bu ziyaretten dolayı çok memnun olduklarını söyleyen Kazem Akbarpour,  "Fuarcılık noktasında her türlü aşamada yer almak isteriz. Expo adaylığınızda sizi destekliyoruz" diye konuştu.
 
İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İran fuarcılık firması ve İZFAŞ arasında ilişkilerin daha da güçlendirilmesi adına bir kardeşlik işbirliği imzalanmasının önemini vurguladı. İzmir Ticaret Odası organizasyonunda gerçekleştirilen ziyarette Örs, Akbarpour’a Kültürpark’ın maketini hediye etti.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Geleceğin fuarı WENERGY EXPO kapılarını açtı

Milyonluk tekneler İzmir’de vitrine çıktı

MAST İzmir Boat Show kapılarını açtı

Tarım Fuarındaki hedefler katlandı

Marble İzmir 29’uncu kez açıldı

Tarım fuarı üreticinin ayağına gidiyor

Arşiv