İnci Akü, ‘Ulusal Şampiyonlar' arasında

  • 0
  • 564
Yazı Boyutu:

Türkiye aküsektörünün öncü kuruluşlarından İnci Akü, Avrupa İş Ödülleri’nde Millicom Çevreve Kurumsal Sürdürülebilirlik kategorisinde ‘Ulusal Şampiyonlar’ arasındayerini aldı. Avrupa’nın en yenilikçi, en mükemmel şirketlerini tespit ederek,onlara destek olmak, başarılarının diğer şirketlere örnek olmasını sağlamakamacıyla 2007 yılında kurulan organizasyonun verdiği ödüller iş dünyasınınOscar’ı olarak kabul ediliyor.

Akü sektöründe hayata geçirdiği ilklerle sektörün gelişimineöncülük eden İnci Akü, Avrupa İş Ödülleri’nde (European Business Awards-EBA)  Millicom Çevre ve Kurumsal Sürdürülebilirlikkategorisinde ‘Ulusal Şampiyonlar’ arasında yer aldı. Bir sonraki aşama olarakda önümüzdeki günlerde Ruban d'Honneur (Onur Kurdelası) için Avrupa’ daki  rakipleriyle mücadele edecek. 31 Avrupaülkesinden 526 Ulusal Şampiyonun belirlendiği ilk değerlendirmede, Türkiye’den40 kurum yer alıyor.

2007 yılından beri Avrupa’da farklı sektörlerden binlercefirmayı inovasyon, liderlik, sosyal sorumluluk, pazarlama, büyüme stratejileri,çalışan bağlılığı, süreç yönetimi ve müşteri sadakati alanlarında değerlendirenAvrupa İş Ödülleri, kurumlara başarılarını Avrupa çapında kanıtlamaları için fırsatveriyor ve iş dünyanın en prestijli organizasyonlarından biri olarakgösteriliyor.

Uluslararası marka değerlendirme şirketi Brand Financetarafından hazırlanan ‘Türkiye'nin En Değerli Markaları' listesinde ilk 100arasında yerini alan İnci Akü, global markalaşma çalışmalarıyla gerekyurtiçinde gerek yurt dışında yakaladığı başarı grafiğini her geçen günyukarıya taşırken ödüllerle de başarılarını taçlandırıyor.

İnci Akü’nün ‘Ulusal Şampiyon’ olarak Türkiye’yi temsiletmesine ilişkin değerlendirmede bulunan İnci Akü Yönetim Kurulu Başkanı veCEO’su Göksel Paker, “Geride bıraktığımız 29 yılda, birçok önemli başarıya imzaattık ve gerçekleştirdiğimiz ilklerle sektörümüzde öncü olduk Bulunduğumuzsektöre markalaşma anlayışını taşıyarak, uluslararası alanda markamızla ödülleralıyoruz.  Bugün de . Avrupa’nın enyenilikçi, en mükemmel şirketlerini tespit ederek, onlara destek olmak amacıylakurulan   Avrupa İş Ödülleri’ndeTürkiye’yi temsil etmeye hak kazanan ilk ve tek akü üreticisiyiz. UlusalŞampiyonlar Millicom Çevre ve Kurumsal Sürdürülebilirlik Ödülü kategorisindeyer almak bize gurur verdi. Bugün sektörümüzün ihracat lideri olarak 4 kıtada72 ülkeye ürünlerimizi ihraç ediyor, dünyanın dört bir yanında ülkemizi gururlatemsil ediyoruz.  Bizim gerek üretimanlayışımızda gerek iş yapış biçimimizde ‘çevre’ ve ‘sürdürebilirlik’önceliklerimiz arasında yer alıyor. Breeam Sertifikalı ilk tesise sahipolmamız, Dalyan’da yürüttüğümüz ve mazotla çalışan gezi teknelerinin enerjisiniaküden alan çevre dostu elektrikli motorlu tur teknelerine dönüştürülmesinihedefleyen, Dalyan Kanalı ve Caretta Carettalar için önem taşıyan Mavi DenizÖzgür Caretta projemiz, İnci Akü Ormanlarımız, yeşil teknolojiyi temel alanprojelere olan desteğimiz bizi bu kategoride “Ulusal Şampiyonlar” arasınasoktu. Şimdi hedefimiz Avrupa Şampiyonluğu’nda ülkemizi en iyi şekilde temsiletmektir. ” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği’ne Mehmet Emre Uygun başkan

Bine Yakın İş İnsanı İş Bağlantıları Kurdu

Ata’nın adayı ezdi geçti…

İhracatçıları AB pazarında daha rekabetçi hale getirecek

İhracat, üretim ve istihdamdaki rolü artıyor

Dalları bastı kiraz

Arşiv