İnsan bedenini yakından tanıma fırsatı buldular

  • 0
  • 798
Yazı Boyutu:

 Orion Vakfı Özel Piri Reis Okulları 7.ve 8. Sınıf öğrencileri İzmir’de insan bedeninin anatomisi ve işleyişini konualan Dünyaca Ünlü gerçek insan bedeni kullanılarak hazırlanmış “The Human Body Exhibition”sergisini gezerek insan bedenini yakından tanıma fırsatı buldular. 


21 Eylülde başlayıp Aralık 2013 e kadaraçık kalacak olan sergideki 9 galeride, bedendeki tüm sistemler birçokörneklerle gösteriliyor. 200'ün üzerinde örneğin bulunduğu galerilerde amaçziyaretçilerin kendi vücutlarını tanımaları. Galerilerdeki insan bedenlerinde, dokunun bozulmasınıengelleyen plastinasyon yöntemi kullanılmış. 

Özel Karşıyaka Piri Reis Okulu FenBilgisi Öğretmeni Oya Adıgüzel Erkan, dokuz ayrı galeride iskelet sistemindenbaşlayarak sinir, dolaşım, solunum sistemlerinin de tanıtıldığını amaöğrencilerin en fazla ilgisini anne kanı içindeki hayatın çektiğini söyledi.Embriyo halindeki örneklerin beş haftalık ceninden itibaren başladığını kaydedenErkan, “Embriyo bölümü öğrencilerimizin çokdikkatini çekti. Ayrıca hasta organlar kanserli organlar da vardı buda sağlığımızı korumamızın sağlıklı bir yaşam sürmemizin ne kadar önemli olduğukonusunda öğrencilerimiz açısından gerçekten de görülmeye değer bir o kadar daöğretici bir gezi oldu.  Bu gezi sonrası öğrencilerimiz arasında tıpbilimine ilginin artacağını ve çocuklarımızın meslek seçimine de önemlibir katkıda bulunacağını düşünüyorum” diye konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Hemşireler Geleceği Şekillendiriyor

Okuyan Bir Gelecek’ inşa ediliyor

‘Tescilli’ başarı

Annesinden esinlendi, birinci oldu

Bilinçli tarım için eğitim seferberliği

Bölge Bölge Türkiye

Arşiv